Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO și GALERIE FOTO: Am văzut noul Star Wars la HappyCinema din Focșani Mall


   A existat o dezbatere în presa americană legată de faptul că niciun personaj feminin din Star Wars nu a primit o sabie laser (traducere incorectă pentru lightsaber, care de fapt este, în universul Star Wars, alimentată de niște cristale). În Star Wars 7 – The Force Awakens, nu doar că Rey primește sabia lui Luke Skywalker, dar și luptă cu ea împotriva lui Kylo Ren, nepotul lui Darth Vader. Din punctul meu de vedere, Daisy Ridley, tânăra actriță care a interpretat-o pe Rey, a avut cea mai bună interpretare în acest film, iar regizorul J.J. Abrams răspunde cerințelor de a scoate personajele feminine din tiparul lor fragil, în nevoie de protecție masculină, și a le transforma în eroi care pilotează nave spațiale, se luptă cu propriile frici, cu extratereștri și cu forțele răului.
    Probabil tot pentru a fi „politically correct”, personajul principal masculin este Finn, un startrooper care nu-și acceptă condiția și fuge de creatorii săi, interpretat de John Boyega, un actor de culoare. Este adevărat că Samuel L. Jackson l-a interpretat pe Jedi Master Mace Windu în The Phantom Menace, Attack of the Clones și Revenge of the Sith, dar nu a fost totuși personaj principal.

    Pe de altă parte, tânărul Adam Driver, care îl interpretează pe Kylo Ren, nu m-a impresionat. Deși își ucide tatăl, pe Han Solo (un Harrison Ford în formă bună), personajul Kylo Ren nu are, din punctul meu de vedere, puterea de atracție a lui Darth Vader. Și nici Adam Driver pe cea a lui Hayden Christensen din Attack of the Clones și Revenge of the Sith.
    Snoke este Liderul Suprem al Primului Ordin, un lord Sith care îl caută cu ajutorul lui Kylo Ren și a unei armate de stormtroopers condusă de un general ce vorbește ca Hitler, pe ultimul cavaler Jedi, Luke Skywalker, iar în această căutare distrug planete cu o nouă armă mai puternică decât oricând. Snoke se dorește a fi un personaj înfricoșător, înalt cât o clădire, de fapt o hologramă. După cum speculează unii fani, el aduce aminte de Vrăjitorul din Oz, așa că în spatele hologramei s-ar putea să descoperim, în episodul 8, un personaj mic la stat precum Yoda, dar cu o forță imensă. 
    Roboțelul BB-8 este sarea și piperul filmului, căci trebuie să fac și o analogie gastronomică, având în vedere că, în jurul meu, toată lumea se bucura de nachos și floricele. Nu, roboțelul chiar e simpatic.

     The Force Awakens are mai multă acțiune decât celelalte episoade și mai puține dialoguri. Acelea care există sunt destul de ușurele. În afară de Rey, personajele nu mi s-au părut la fel de consistente ca în episoadele anterioare, dar asta probabil și din cauza scenelor de acțiune, care au predominat și care nu au lăsat timp construcției acestora.
    Merită să te duci să-l vezi? Normal că da! Nu ești fan Star Wars dacă n-o faci, mai ales că poți să-l vizionezi 3D la tine în oraș, adică la Happy Cinema din Focșani Mall. Noi l-am văzut primii, a început la ora 00.01 a nopții de joi spre vineri și s-a terminat pe la 2 și-un sfert. Foarte mulți oameni au fost la ora aia la Happy Cinema, un grup de elevi cu diriginta lor, familii cu copii, patroni de cluburi (Blidari și Bawary), fani ai creației lui George Lucas, acum lăsată în mâinile lui J.J. Abrams, care a mai regizat Star Trek Into Darkness, Star Trek: Un nou început, Mission: Impossible III, LOST: Naufragiații, Felicity (de acesta din urmă poate n-ați auzit mulți pentru că e un serial despre o tânără studentă). Biletul costa 18 lei, nu vreo sumă astronomică așa cum citisem undeva pe facebook.
    Vizionare plăcută să aveți și… Forța să fie cu voi!
   

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?