Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Primul Crăciun fără medicul Cocioabă. Copiii bolnavi de diabet au ținut un moment de reculegere în memoria sa


Copiii bolnavi de diabet, din întreg județul, s-au întâlnit, vineri, cu Moș Crăciun și Crăciunița, care le-au oferit cadouri. A 15-a ediție a evenimentului „Sărbătoarea Pomului de Crăciun pentru copiii cu diabet zaharat” a debutat cu un moment de reculegere în memoria regretatului medic diabetolog Gheorghe Cocioabă, cel care a inițiat în urmă cu 15 ani acest eveniment. Medicul Cocioabă a decedat la începutul acestui an. „Ne-am pregătit la fel ca în fiecare an. Eu particip de cel puțin 5 ani la acest eveniment. În fiecare an am avut grijă ca acești copii să primească măcar o parte din ceea ce își doresc. Din păcate, este primul an fără domnul doctor Cocioabă, fiind o ediție în memoriam doctor Cocioabă, și aș vrea să ținem un moment de reculegere pentru dumnealui. Chiar dacă nu este aici cu noi, toată lumea se gândește la dumnealui și la toate edițiile la care a fost prezent. Este o ediție specială și ne dorim să ducem mai departe această tradiție frumoasă, de care noi și copiii ne bucurăm”, a declarat medicul diabetolog Gina Scutaru, din cadrul Spitalului Județean din Focșani.
Un sprijin de nădejde în organizarea acestui eveniment l-a oferit, în ultimii ani, Corina Vrabie, soția consilierului local Cătălin Vrabie, ei având un băiat bolnav de diabet. „Anul acesta, m-am gândit să suplinesc absența domnului doctor Cocioabă, prin aducerea unui animator, care va susține un program artistic de o oră. De asemenea, vom avea și un tort, făcut special pentru ei, fără zahăr. Ei vor mai primi jucării, fructe, rechizite, cărți, dulciuri fără zahăr. Eu am băiețelul cel mare, care are diabet de 10 ani. Am fost alături de domnul doctor aproape de la începutul acestui eveniment și, cândva, i-am promis că voi continua tradiția”, a spus Corina Vrabie.

Dulciuri, jucării, fructe și rechizite pentru copii

De asemenea, toți cei care l-au cunoscut pe medicul Cocioabă și au fost prezenți în sală au vărsat o lacrimă la cuvântarea părintelui Gherman, de la Capela Spitalului Județean. „Domnul doctor, chiar dacă nu mai este fizic printre noi, a rămas în amintirea noastră și este trecut în pomelnicul familiei. A fost un medic excepțional, cu care mă întâlneam și vorbeam și despre medicină, și despre religie. Și-a iubit pacienții și îi cunoștea pe toți”, a spus părintele.
Apoi, preotul, alături de mai multe femei, i-au încântat pe cei mici, dar și pe părinții lor, cu colindele pe care le-au interpretat. La auzirea colindelor, și-a făcut apariția Crăciunița, care le-a cântat copiilor și a dansat cu aceștia mai bine de o oră. După aceea a venit Moș Crăciun, care le-a oferit copiilor daruri, respectiv dulciuri fără zahăr, fructe, jucării, rechizite și articole vestimentare. Copiii s-au bucurat enorm și l-au răsplătit pe Moș Crăciun cu poezii și colinde. 
Prezent la eveniment a fost și viceprimarul municipiului Focșani, Marius Iorga. „Așa cum toți copiii au primit câte ceva din partea Consiliului Local și a Primăriei Focșani, anul acesta, ca și în ceilalți ani, am alocat fonduri pentru copiii cu diabet, pentru a le face un mic cadou de Crăciun. Este foarte greu să înțelegi ce înseamnă să suferi de această boală cruntă, care, din păcate, nu se poate vindeca. Mulțumesc lui Dumnezeu că am patru copii și sunt toți sănătoși până în prezent și mă rog la Dumnezeu să fie tot așa și în continuare, dar am rude bolnave de diabet și știu cât de complicată este această boală. De aceea, Consiliul Local a considerat să alocăm o mică sumă, pentru a le aduce o bucurie acestor copii, să vadă că cineva se gândește la ei și nu sunt marginalizați”, a declarat viceprimarul Marius Iorga.
Distracția copiilor a ținut câteva ore, timp în care aceștia s-au distrat de minune și au mâncat și câte o felie de tort.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?