Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Un medic italian vine astăzi la Focșani și dă cadouri copiilor săraci


Medicul italian Massimo Liberatori va oferi cadouri de Crăciun pentru aproximativ 80 de copii din Focșani. Evenimentul va avea loc astăzi, la ora 11.00, în Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”. Acțiunea face parte din proiectul „Ragazzi in gamba/Tineri pe picioare”, promovat de un grup de asociații românești și italiene din Roma și coordonat de medic. Prin acest proiect, în urma colaborării cu Loredana Vagni, președintele Asociației „Cuore di Cristiano”, în preajma Crăciunului, o echipă de voluntari aduce un surâs pe chipul persoanelor cu nevoi din mai multe zone din România.
În acest an a fost ales Focșaniul, unde vor fi aduse pachete pentru copiii din familiile cu dificultăți financiare. Cadourile de Crăciun vor consta în încălțăminte de sezon pentru copii. Donațiile de la Focșani sunt posibile și datorită implicării vicepreședintelui Asociației culturale româno-italiene Propatria, Mioara Moraru. Selecția copiilor care vor primi ajutoare de la italieni a fost făcută de viceprimarul Marius Iorga, care a verificat personal situațiile la Serviciul de Asistență Socială. Viceprimarul ne-a spus că medicul ortoped italian vrea să se implice mai mult și să ajute persoanele care au deficiențe locomotorii.
De altfel, proiectul „Ragazzi in gamba/Tineri pe picioare” vizează îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități motorii survenite în urma unor amputări suferite în România și promovează reintegrarea lor ulterioară. Prin acest proiect au primit asistență până acum un număr de 107 persoane.
La Iași, cu ocazia Zilelor Iașiului, a fost organizată o donație de 11 scaune de la firma Offcarr, pe lista celor care au primit aflându-se 9 persoane paralizate și două cu picioare amputate. Pentru sprijinul acordat persoanelor suferinde din România, în special copiilor cu afecțiuni grave, Massimo Liberatori, medic la Spitalul Universitar „Agostino Gemelli” de la Roma este denumit „Alin Durere” de românii din Italia. De Ziua Națională a României, la recepția organizată de Ambasada țării noastre de la Roma, ambasadorul Dana Manuela Constantinescu i-a înmânat medicului ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de ofițer. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?