Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

GALERIE FOTO: O elevă emotivă, câștigătoare la concursul de oratorie „Cicero, arta oratorului”


Consiliul Județean al Elevilor Vrancea organizat concursul județean de oratorie „Cicero, arta oratorului”, pentru a marca ziua unuia dintre cei mai mari oratori, Cicero. Concursul s-a desfășurat în sala de festivități a Colegiului Național „Unirea”. Cei 10 concurenți au avut de susținut un discurs, bazat pe citatul: „Căci nu există niciun lucru aseamănător altuia pe cât suntem noi toți și diversitatea părerilor ne-ar aduce sufletele noastre unde doresc ele din pricina slăbiciunii acestora, niciun om n-ar fi atât de asemănător cu sine pe cât sunt toți tuturor. Și astfel, omul este definit ca o ființă în toate”.
    Câștigătoarea din acest an este Gabriela Valentina Grigore, al cărei discurs a atins mai multe puncte, printre care frica de moarte, ce ne face să ne asemănăm, căutarea vieții veșnice, degradarea moravurilor proprii oprită în mare parte de societate și de uniformizarea societății. „Eu una sunt foarte emotivă și mi-am propus să încerc, pentru că din experiență scap de emoții. Am descoperit un citat destul de greu, dar cu mult substrat și am încercat să adun tot ce am citit și să pun cap la cap. Ajunsă acolo, nu credeam că voi câștiga, speram la o mențiune, dar pe parcurs ce se țineau discursurile am sperat că nu mă voi bâlbâi. Am intrat a cincea și când am coborât am plâns de emoție, de fericire că ieșise bine. Au fost multe emoții, dar erau acolo persoane dragi mie și asta m-a ambiționat”, a mărturisit Gabriela Valentina Grigore.
    Premiul al II-lea l-a luat de Raluca Elena Pleșa Pătrășcan, care deși a avut suficiente emoții, a fost felicitată pentru coerență. Maria Obreja a obținut premiul al III-lea, cu un discurs bine structurat, cu argumente solide și bine susținute. Singura  mențiune a concursului a primit-o Mihai Gurea, care a susținut un monolog dramatic.
    Juriul a fost alcătuit din profesoarele Teodora Bentz, Elena Soare și Angela Sîrbu. Până a se anunța câștigătorii, Teodora Tudose și Adrian Simion Trafa au interpretat două monologuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?