Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Şoferiţă beată criţă, depistată de poliţişti în trafic


   O tânără din Adjud a dat peste cap aparatul alcooltest din dotarea polițiștilor de la Rutier. La primele ore ale dimineții de luni, ea a plecat cu mașina la plimbare, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Alexandra Elena M. a fost oprită în trafic la ora 8.00, pe strada Gării din Adjud. În momentul în care polițiștii au tras-o pe dreapta, ea conducea un autoturism VW. Pentru că mirosea a alcool, polițiștii au testat-o cu aparatul alcooltest, iar rezultatul i-a luat prin surprindere. Tânăra conducea având o alcoolemie de 1,18 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.
   Polițiștii au dus-o la spital pentru probe de sânge, i-au reținut permisul și au întocmit pe numele său dosar penal de cercetare. „La data de 20.05.2013, ora 08.00, pe strada Gării din municipiul Adjud, polițiștii au depistat-o pe M. Alexandra Elena, de 26 ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul marca VW, având o concentrație de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea.
    Nu este pentru prima dată când tânăra este prinsă conducând sub influența băuturilor alcoolice. În anul 2009, de Sfântul Ion, ea a fost depistată în trafic cu o alcoolemie de 1,22 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Probabil că nu ar fi avut probleme dacă nu ar fi fost implicată și într-o tamponare. În timp ce se deplasa pe o stradă din Adjud, fata, care conducea același VW, a intrat cu mașina într-un autoturism. Nu au fost victime, ci doar pagube materiale. La testarea cu aparatul alcooltest, acesta a indicat o alcoolemie de 1,22 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Polițiștii i-au reținut și atunci permisul, iar fata a fost trimisă în judecată. Permisul i-a fost anulat timp de un an. Ulterior, ea a urmat cursurile unei școli de șoferi, a promovat examenul și a obținut din nou permis de conducere, pe care l-a avut până luni, când polițiștii au prins-o băută în trafic. Pentru fapta anterioară, tânăra a fost și condamnată de magistrații Judecătoriei Adjud. Ea a primit 6 luni de închisoare cu suspendare. Conform sentinței, dată în martie 2009 de Judecătoria Adjud, „condamnă pe inculpata M(…) Alexandra Elena la o pedeapsă de 6 luni de închisoare pentru infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu o îmbibație alcoolică ce depășește limita legală. Dispune suspendarea condiționată a executării pedepsei aplicate pe durata termenului de încercare de 2,6 ani”.
   Un bărbat din Suraia a băut mai mult decât șoferița și a plecat cu mașina la plimbare, pe E 85. Luni, la ora 11.00, pe DN 2 E85, în comuna Garoafa, polițiștii l-au depistat pe Petrică S., de 33 ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație de 1,20 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Åži el s-a ales cu dosar penal de cercetare.
   În aceeași zi, pe Bulevardul Unirii din Focșani, polițiștii l-au depistat pe  Cosmin B., de 29 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism Citroen, având autorizația de circulație provizorie expirată din data de 18 mai. Pe numele șoferului a fost întocmit dosar penal. Pe Bulevardul Cuza Vodă din Focșani, polițiștii l-au depistat, tot luni, pe Ionel P., de 48 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism VW, băut fiind. În cazul său, aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,49 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?