Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Elevii Liceului G. G. Longinescu au discutat despre lectură și… dragoste


Elevii claselor a IX-a A și a IX-a B de la Liceul „G. G. Longinescu” din Focșani s-au întrecut în cadrul unui concurs ce a avut ca temă „Tinerii, lectura și… dragostea”. Prin această activitate, elevii au ținut să marcheze simbolic un eveniment autohton, anume Dragobetele – sărbătoarea dragostei și a bunăvoinței.
Activitatea, coordonată de bibliotecara școlii, Paula Leca, și profesoara de limba română Mihaela Cherciu, a avut ca obiective dezvoltarea abilităților de lectură și de comunicare în rândul elevilor, precum și cultivarea dragostei pentru frumos. Din cadru au lipsit baloanele și inimioarele specifice sărbătorii „importate” de peste ocean, dar nu și impresiile, citatele și comentariile despre cărților citite. Fiecare participant a avut ca temă extragerea unui citat dintr-un roman de dragoste și de motivat preferința pentru acesta.
Implicarea elevilor în activitate a însemnat și împărtășirea experienței de lectură, motivația fiecăruia de a citi o carte și eventuale recomandări pentru colegi. „La final, elevii care au dovedit abilități de comunicare și au reușit să transmită emoția textului citit au primit cărți și diplome. Ziua s-a încheiat cu vizionarea, la cinematograful Balada, a filmului artistic «Domnișoara Christina», ecranizare a nuvelei omonime aparținând scriitorului Mircea Eliade”, a precizat Mihaela Cherciu, consilierul educativ al Liceului „G.G. Longinescu” din Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?