Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Polițiștii au confiscat hamuri pentru cai, unelte și franzele albe


Polițiștii au desfășurat în perioada 28 noiembrie – 3 decembrie o serie de activități pentru prevenirea faptelor antisociale comise în zona discotecilor, dar și pe linia comercializării materialului lemnos și prevenirea evenimentelor rutiere. „În vederea asigurării unui climat corespunzător de siguranță civică, a prevenirii și combaterii eficiente a faptelor antisociale, polițiștii vrânceni au acționat atât în mediul urban, cât și în mediul rural, în zona discotecilor sau a altor localuri unde se comit o serie de fapte antisociale. Astfel, în perioada 28.11 – 03.12.2015 au fost organizate acțiuni preventiv-reactive, ocazie cu care s-a acționat în mod concertat cu efective de poliție de ordine publică, investigații criminale, investigarea fraudelor, rutier, jandarmi din dispozitivul integrat, specialiști de la alte instituții de aplicare a legii în diferite puncte ale județului. În această perioadă s-a reușit prevenirea comiterii de fapte antisociale cu urmări deosebite și asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță civică. În acestă perioadă au fost constatate 18 infracțiuni și au fost aplicate 615 contravenții în valoare de 214.180 lei, fiind confiscate bunuri în valoare de peste 7.500 de lei. Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare”, explică polițiștii.
    Polițiștii au dat și câteva exemple cu privire la neregulile constatate. Astfel,
polițiștii focșăneni au depistat un bărbat pe strada Vrancei, din Focșani, în timp ce  transporta cu un autocamion material lemnos. Conducătorul auto a prezentat un aviz de însoțire valabil, însă la o examinare a încărcăturii s-a stabilit faptul că acesta transporta cantitatea de 14.78 m.c. grindă brad fasonată menționată în aviz, dar și o cantitate de cherestea. „În cauză a fost luată măsura confiscării și predării cantității de 2,5 m.c. cherestea, în custodia organului silvic, iar conducătorul auto a fost sancționat conform Legii 171/2010”, se arată în informarea IPJ.
    De asemenea, polițiștii din Gugești au depistat în zona intersecției DN2 E85 cu DN 2N, un bărbat din comuna Cîrligele, angajat al unei societăți din Focșani, în timp ce transport cu o autoutilitară, în vederea comercializării către diferiți agenți economici, 100 pâini din sortimentul franzelă albă, care nu se regăseau înscrise în cuprinsul avizului de însoțire prezentat pentru control. Din acest motiv, șoferul a fost amendat. În plus, s-a dispus și confiscarea valorică a sumei de 65 lei, reprezentând contravaloarea celor 100 de pâini.
    La Adjud, polițiștii au depistat un bărbat, domiciliat în comuna Pufești, în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere. Pe numele său a fost   întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.
    O altă neregulă au constatat-o polițiștii din Panciu. Ei au oprit în trafic un autoturism în care se aflau trei bărbați, toți din comuna Cosmești, județul Galați. „Cu ocazia efectuării controlului autoturismului s-au găsit mai multe hamuri pentru cai și unelte folosite în construcții, pentru care conducătorul autoturismului nu a putut face dovada achiziției, fapt pentru care s-a procedat la confiscarea acestora. Valoarea bunurilor confiscate este de 3.000 lei. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform  art. 1 al. 1 lit e din L12/1990”, se mai arată în informarea IPJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?