Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO : Simpozion pentru liceeni despre estetica şi igiena corpului omenesc


Mai mulți elevi din cadrul Liceului Tehnologic „G. G. Longinescu” Focșani, specializarea estetica și igiena corpului omenesc, au participat săptămâna trecută la un simpozion – concurs internațional, cu titlul „Karpestet Kultura”. Acesta s-a desfășurat la Bacău, activitățile fiind organizate de Asociația KARPEN 2010, Colegiul Tehnic de Comunicații „Nicolae Vasilescu  Karpen” – Bacău, Consiliul Județean Bacău, cu avizul ISJ Bacău.
Conform datelor transmise de profesoara Mihaela Cherciu, coordonator proiecte și programe educative școlare și extrașcolare, simpozionul a inclus, pe lângă sesiunea de referate și comunicări, și trei concursuri specifice. Proiectul a avut ca grup țintă elevi și profesori din învățământul profesional și tehnic, ai liceelor de artă și ai Colegiului „Mondostud-Art” Chișinău, iar ca beneficiari direcți aproximativ 150 de elevi și cadre didactice din învățământul profesional și tehnic, în special din domeniul estetica și igiena corpului omenesc, din țară și Republica Moldova, precum și elevi ai liceelor de artă.
Liceul „G. G. Longinescu” Focșani a fost reprezentat de 12 elevi din clasele a IX-a A și a X-a A, coordonați de profesoarele Elena Dănilă și Săftica Sava. Aceștia  au participat la două dintre cele patru activități ale simpozionului. Astfel, la concursul internațional de grafică, desen și fotografie „O istorie a eternului feminin”, elevii liceului focșănean s-au prezentat cu opt fotografii și cinci desene, eleva Mariana Frunză, din clasa a X-a A, a obținut premiul III la secțiunea fotografie. A doua activitate a fost concursul internațional de eseuri, unde cinci dintre elevii participanți au prezentat lucrări, tema propusă de organizatori fiind „Frumusețea, brand de țară”. Cel de-al treilea concurs internațional – de coafură – a fost rezervat elevilor din clasele mai mari, a XI-a și a XII-a, care au acumulat mai multă experiență la orele de specialitate.
În cadrul simpozionului au avut loc demonstrații Master-Class, oferite de echipa de la Colegiul „Mondostud-Art” Chișinău. Acestea au cuprins: cosmetologie – mezoterapie, masaj de hidratare; manichiură – unghii tehnice cu efect „ochi de pisică”, 3D, oglindă de catifea, aplicarea ojei semipermanente; machiaj – machiajul miresei; tehnica smokey eyes. „Scopul proiectului a fost dezvoltarea nevoii de cunoaștere, conservare și dezvoltare a patrimoniului cultural și a culturii și civilizației regionale și naționale, prin formarea, rafinarea gustului estetic și crearea de facilități pentru creșterea consumului cultural în rândul tinerilor”, a transmis coordonatorul de proiecte și programe educative școlare și extrașcolare, profesoara Mihaela Cherciu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?