Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

CURTEA DE CONTURI verifică secţia de futsal a clubului Progresul Focşani


Patru jucători ai secției de futsal de la clubul Progresul Focșani, care au activat la echipă în perioada 2012-2015, au fost chemați ieri la sediul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vrancea de un reprezentant al Curții de Conturi pentru a da explicații și a preciza dacă și-au primit salariile lunare în perioada mai sus amintită. Totul a pornit de la o sesizare care a ajuns la Curtea de Conturi, din care ar fi reieșit faptul că la echipa de futsal din Liga I, Progresul Focșani, se cheltuie mai mulți bani decât ar trebui și că sumele de bani nu ajung în buzunarele jucătorilor. „Astăzi (n.r. ieri), un repezentant al Curții de Conturi a venit să vorească cu o parte din jucătorii care au jucat la Progresul Focșani până în luna august a acestui an și să afle dacă aceștia și-au primit salariile lunare. Nu este niciun fel de problemă deoarece banii au fost cheltuiți legal și în mod justificat. Până joi, vor mai fi chemați la audieri câțiva jucători din lot. Problema este că nimeni nu întreabă cum a supraviețuit această echipă din luna august până în luna decembrie a anului trecut, când ne-am împrumutat de aproximativ 700 de milioane de lei vechi, cu speranța că îi vom recupera într-o bună zi. Acest lucru nu s-a întâmplat nici până acum. Cei care au ceva personal cu futsalul focșănean, să fie bărbați și să spună verde în față ce îi deranjează. De vorbe aruncate pe la spate suntem sătui”, ne-a declarat Petrache Gurguiatu, cel care în perioada 2012-2015 a fost antrenorul principal și directorul tehnic al echipei Progresul Focșani.
    Din luna august anul acesta, echipa de futsal Progresul s-a desființat, luându-i locul Galactic. Actuala echipă de futsal a Focșaniului se află și ea într-o perioadă de colaps financiar și partida programată miercuri împotriva echipei CSMS Iași va fi ultima din acest sezon al Ligii I. Jucătorii nu și-au primit salariile aferente lunilor august, septembrie și octombrie și au anunțat că nu se mai prezintă în aceste condiții la antrenamente, nici la jocurile oficiale.
    Consiliul Local Focșani a oprit finanțarea echipei de futsal din cauza rezultatelor slabe. Obiectivul asumat era clasarea, în sezonul 2014-2015 al Ligii 1 de futsal, pe unul din locurile 1-8, dar echipa Focșaniului s-a clasat la finalul campionatului pe locul 10 din 12 echipe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?