Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

GALERIE FOTO: Vrâncenii au aprins lumânări în memoria românilor arși de vii


Vrâncenii nu au rămas indiferenți la tragedia produsă vineri seara în clubul Colectiv din București, mai ales că printre persoanele grav rănite se află și un focșănean. Ieri, mulți vrânceni au mers în Piața Unirii din Focșani pentru a aprinde lumânări. Oamenii au venit și cu buchete de flori și s-au rugat atât pentru cei decedați, cât și pentru cei care se zbat între viață și moarte. Aseară, în jurul orei 21.00, aproximativ 30 de persoane au aprins candele în Piața Unirii, apoi au mărșăluit pe străzile Focșaniului, în memoria victimelor incendiului. 
De asemenea, la sediile instituțiilor și la toate unitățile militare din Focșani, Drapelul a fost arborat în bernă, ca urmare a faptului că Guvernul a decretat trei zile de doliu național.

    Drapelul din fața Palatului Administrativ a fost însă ridicat sâmbătă seara, de un agent de pază care a crezut că s-a desprins de pe catarg. „În urma Hotărârii de Guvern prin care au fost declarate trei zile de doliu național, sâmbătă 31 octombrie a.c., la ora 13.55, Drapelul României amplasat în fața Palatului Administrativ a fost arborat în bernă. În seara zilei de 31 octombrie a.c., unul dintre angajații firmei de pază, aflată sub contract cu Primăria Municipiului Focșani, care efectuează serviciul de patrulare în perimetrul Pieței Unirii, considerând că drapelul s-a desprins de pe catarg și a coborât în mod accidental, a intervenit și l-a readus în poziția normală de arborare. Incidentul a fost remediat, Drapelul României fiind coborât în bernă. Firmei de pază i-a fost adus la cunoștință faptul că lucrătorilor acesteia le este interzis să intervină asupra unor însemne ce nu aparțin firmei și nu fac obiectul serviciului de patrulare pe care îl efectuează. În vederea elucidării tuturor aspectelor legate de acest incident, au fost sesizate autoritățile în drept”, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?