Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

GALERIE FOTO: Fotografii DE NUNTĂ la repetiţiile jandarmilor vrânceni. Duminică au primit Drapelul de Luptă


Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Vrancea a primit duminică Drapelul de Luptă, un moment unic pentru o unitate militară. Acesta se acordă doar prin decret al Președintelui României, la propunerea ministrului de Interne și simbolizează onoarea, pacea și unitatea. Totul a avut loc în cadrul unui ceremonial militar spectaculos, organizat în Piața Unirii din Focșani. Drapelul i-a fost înmânat comandantului IJJ Vrancea, colonel Valentin Indrieș, de către general maior dr. Mircea Olaru, inspectorul general al Jandarmeriei Române. La ceremonial au participat prefectul și subprefectul județului Vrancea, Nicușor Halici și Cristi Misăilă, primarul Decebal Bacinschi, dar și mai mulți șefi de instituții.

    IJJ Vrancea a primit ieri, Drapelul de Luptă, brodat cu fir din aur în cadrul unui ceremonial militar fastuos, organizat în Piața Unirii din Focșani. Ceremonialul militar a debutat cu primirea onorului de către inspectorul general al Jandarmeriei Române, general maior doctor Mircea Olaru, urmat de înmânarea Drapelului de Luptă, sfințirea acestuia și citirea decretului prezidențial de acordare a Drapelului de Luptă. Apoi, Drapelul de Luptă i-a fost înmânat inspectorului șef al IJJ Vrancea, colonel Valentin Indrieș. Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea cadrelor militare ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea pe Bulevardul Unirii, prin fața oficialităților și a vrâncenilor care au venit să asiste la ceremonie. Din cele cinci plutoane care au defilat prin fața mulțimii au făcut parte și două plutone din Garda de Onoare a Jandarmeriei Române.
    Drapelul de Luptă a fost acordat IJJ Vrancea la propunerea viceprim – ministrului pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, iar Președintele României a semnat Decretul nr. 281 din 18 februarie 2015 prin care s-a acordă Drapelul de luptă Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea.

Acordarea Drapelului, moment important în istoria unei unități

    Cu ocazia acordării Drapelului de Luptă, viceprim – ministrul Gabriel Oprea le-a transmis și un mesaj jandarmilor vrânceni, mesaj căruia i-a dat citire general maior dr. Mircea Olaru. În mesajul său, Gabriel Oprea a precizat că acordarea Drapelului de Luptă este unul dintre cele mai importante momente din istoria unei unități. „Acordarea Drapelului de Luptă este unul dintre cele mai importante momente din existența unei unități militare și reprezintă, totodată, un simbol al onoarei câștigate, al curajului predecesorilor, dar și al legământului pe care fiecare dintre dumneavoastră l-ați făcut pentru apărarea tezaurului identitar național. Jandarmeria Română este una dintre cele mai importante structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, prezentă acolo unde este mai greu, fie că este vorba de evenbimente publice de amploare sau de sprijinire a populației în condiții de vreme extremă. Profesionalismul și dăruirea îi recomandă pe jandarmii români pentru misiuni în afara granițelor țării, în zone de conflict, sporind astfel prestigiul României în lume și întărind statutul țării noastre de furnizor regional și internațional de securitate. În calitate de viceprim-ministru pentru securitate națională și ministru al afacerilor interne, m-am angajat să fac tot ce ține de mine pentru creșterea gradului de siguranță și de securitate a cetățenilor, fie că vorbim de zona de ordine publică sau de gestionarea situațiilor de urgență. Am inițiat și susținut în acest sens mai multe măsuri legislative, care să consolideze statutul profesional al angajaților sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională și am demarat un amplu proiect de dotare cu mijloace auto a structurilor ministerului afacerilor interne, inițiative de care ați beneficiat și dumneavoastră. Aceste măsuri erau necesare pentru întărirea instituțiilor de forță ale statului, pentru că doar prin instituții performante și moderne putem să oferim cetățenilor un serviciu public de calitate, adaptat noilor provocări generate de actualul context de securitate intern și internațional”, a transmis viceprim – ministrul Gabriel  Oprea.

Drapelul, simbol al recunoașterii meritelor unității

    Ministrul Afacerilor Interne a mai precizat că, de fapt, Drapelul de Luptă reprezintă un simbol al recunoașterii meritelor unității, fiind sigur că fiecare angajat al IJJ își va îndeplini în continuare, cu onoare, datoria față de țară. „Am deplină încredere că în numele acestui binecuvântat simbol al recunoașterii meritelor unității, fiecare dintre dumneavoastră își va îndeplini cu onoare datoria față de țară și va apăra cu patriotism și credință drepturile și libertățile fundamentale ale românilor. Prin munca pe care fiecare dintre dumneavoastră o depuneți zi de zi în slujba românilor, aveți o contribuție valoroasă la dezvoltarea și consolidarea sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională. În numele meu și al Guvernului României vă mulțumesc pentru ceea ce faceți în slujba țării și a românilor și vă felicit cu ocazia primirii Drapelului de Luptă”, a mai transmis ministrul Afacerilor Interne. 
    Jandarmii s-au retras în aplauzele celor care le-au fost alături în acest moment important din viața lor și a unității în care lucrează.

Mire și mireasă, poze cu jandarmii la repetiții

    Pentru momentul solemn de ieri, jandarmii au făcut sâmbătă repetiții în Piața Unirii din Focșani. În timp ce ei se pregăteau pentru ca la ceremonie să iasă totul perfect, colegul lor, locotenent Alexandru Brăileanu, comandant de pluton la Detașamentul 1 Jandarmi Mobil, se cununa religios cu soția sa, Roxana, care este medic veterinar. La ieșirea din biserică, mirii au făcut poze cu jandarmii, unul dintre aceștia dându-i și o sabie mirelui pentru a face o poză.
    De altfel, și momentul cererii în căsătorie a fost unul deosebit. Alexandru, care face și rugby de performanță, a cerut-o pe Roxana în căsătorie chiar pe terenul de rugby, după un meci. Cu complicitatea colegilor și a unor prieteni veniți de la Focșani, care au desfășurat un banner cu mesajul „Roxi, vrei să fii soția mea?”, Alexandru și-a surprins total prietena. Emoționată, actuala doamnă Brăileanu a spus „Da”.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?