Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Dragoș Ciobotaru este propunerea liberalilor pentru președinția Consiliului Județean Vrancea

PNL Vrancea continuă să promoveze oamenii care au demonstrat că au rezultate în administrația publică locală

        Unul dintre cei mai tineri primari din Vrancea, cel al comunei Vizantea-Livezi, candidează pe 9 iunie la funcția de președinte al administrației județene. Practic, Dragoș Ciobotaru, devenit rapid un simbol al eficienței și integrității într-o poziție administrativă, îi calcă pe urme regretatului președinte al CJ Vrancea, Cătălin Toma, cu care a fost și coleg de partid, dar și prieten.

        Alegerile din 2020 au adus o victorie clară pentru Dragoș Ciobotaru, cu peste 93% din voturile exprimate, la Vizantea-Livezi. Această performanță a reprezentat o mărturie a încrederii și sprijinului pe care locuitorii comunei i l-au acordat după ce au văzut câte a putut face în primul mandat. Cum a reușit acest tânăr primar să obțină un asemenea rezultat impresionant?

        Una dintre cheile succesului lui Dragoș Ciobotaru stă în felul în care și-a construit imaginea de primar serios, muncitor și implicat. De la începutul mandatului său, în 2016, Dragoș Ciobotaru și-a asumat un angajament clar față de comunitatea sa, în ciuda problemelor de care s-a lovit uneori. Integru, neimplicat în scandaluri, primarul liberal a construit încet dar sigur tot ceea ce se putea construi la Vizantea-Livezi.

        Absolvent al două facultăți, una cu profil economic și una de specialist în relații internaționale, și angajat în cadrul Administrației Finanțelor Publice Vrancea până în anul 2016, ar fi putut avea un parcurs mult mai confortabil decât acela de a prelua frâiele comunei Vizantea Livezi, însă a preferat să se implice în administrația publică locală în ultimii 8 ani, dovedind că este un om capabil să genereze bunăstare și dezvoltare.

        Popularitatea sa este și rezultatul conectării cu nevoile și aspirațiile tinerei generații. Fiind el însuși unul dintre tinerii primari din țară, Dragoș Ciobotaru a reușit să fie vocea și reprezentantul unei categorii de vârstă care adesea se simte neglijată în politică. În perioada de campanie, din 2016, a contat inclusiv pe tinerii plecați din comună, la muncă, în străinătate, prin Italia sau Spania. Dacă la primul mandat a obținut 46 la sută, pentru al doilea, procentul de 93 la sută a fost deplina confirmare a încrederii câștigate din partea oamenilor care l-au votat.

        Viața și parcursul său politic par desprinse din paginile unei povestiri despre destin și dăruire. Dacă în 2016, a preluat frâiele Primăriei comunei Vizantea Livezi, în 2024 Dragoș a devenit un martor al destinului după decesul neașteptat al președintelui PNL Vrancea, Cătălin Toma. Se năștea, cum era și firesc, întrebarea: cine îi va urma, cine îi va continua munca de refacere a Vrancei după toți anii de stagnare și subdezvoltare. Cătălin Toma implementase un nou mod de a face politică și atunci trebuia cineva care să îi ducă întreaga misiune mai departe. Iar Dragoș Ciobotaru, continuator al viziunii avută de regretatul Cătălin Toma, își propune să ducă această viziune spre îndeplinire, candidând pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea.

        Pentru Dragoș Ciobotaru, fiecare pas în cariera sa politică a fost o lecție de perseverență și dedicare, iar acum, el este gata să scrie un nou capitol în istoria Vrancei. Cu o viziune clară și o determinare pe măsură, Dragoș Ciobotaru este un catalizator al dezvoltării durabile într-o comunitate în care fiecare cetățean se simte parte a unei echipe unite și încrezătoare în viitor.

Determinare, muncă și seriozitate! Proiectele realizate de primarul Dragoș Ciobotaru în Vizantea Livezi. Investiții de zeci de milioane de euro în două mandate!

        Cele două mandate ale edilului Dragoș Ciobotaru au însemnat pentru comuna Vizantea Livezi o transformare remarcabilă, devenind un model de dezvoltare în județul Vrancea. Tânărul primar și echipa sa au realizat numeroase proiecte și inițiative care au adus beneficii semnificative comunității.

        Printre cele mai importante proiecte și investiții care au schimbat fața comunității se regăsesc:

        Stațiunea turistică: Dragoș Ciobotaru a fost principalul promotor al reînființării și dezvoltării stațiunii turistice în comuna Vizantea Livezi. Prin atragerea de investiții și parteneriate strategice, zona va deveni loc de atracție pentru turiști, generând venituri suplimentare și locuri de muncă pentru localnici. Complexul presupune construirea unei baze de tratament utilizând proprietățile izvoarelor minerale terapeutice, cu piscine interioare și exterioare, saune, jacuzzi, salină și multe alte funcționalități, un hotel cu restaurant, terase și locuri de joacă pentru copii. Vor fi amenajate un „roller-coaster” – sanie de vară, un „Aventura Park”, cu locuri de cățărat, tiroliene, pentru copii și adulți, iar data preconizată dării în folosință este toamna acestui an.

        Infrastructură: Primarul Dragoș Ciobotaru a acordat o atenție deosebită modernizării infrastructurii rutiere locale. S-au realizat lucrări de asfaltare și reabilitare a drumurilor, construirea a 16 poduri din beton, extinderea rețelelor de utilități și îmbunătățirea accesului la servicii publice de calitate. Cel mai amplu proiect de reabilitare a unui drum a vizat DJ 205 E Vidra-Vizantea – Livezi – Câmpuri, finalizat în toamna anului 2023.

În lungime de 19,2 kilometri, DJ 205 E leagă localitățile Vidra, Vizantea Livezi și Câmpuri și a avut un buget de peste 17,4 milioane de euro, lucrările fiind realizate din fonduri de la bugetul de stat, de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală 1, cât și din bugetul Consiliului Județean Vrancea.

        Educație și cultură: A susținut concret educația și cultura în comunitate. S-au realizat investiții în școli, grădinițe și centre culturale, oferind copiilor și tinerilor din Vizantea Livezi oportunități mai bune de învățare și dezvoltare personală. De asemenea, a fost construit un Muzeu al satului, martor al păstrării tradițiilor și identității vizăntenilor.

        Programe sociale: Primarul Ciobotaru a implementat programe sociale menite să sprijine categoriile defavorizate și să ofere ajutor celor aflați în nevoie. Au fost organizate campanii de solidaritate, acordate ajutoare alimentare și susținute proiecte sociale cu impact pozitiv asupra comunității. Pe un proiect, de aproximativ 2.000.000 de euro, a fost înființat un Centru social de zi și unul de îngrijire la domiciliu și, tot în baza lui, s-au format profesional 73 de oameni, din care 11 au primit finanțare între 15.000-20.000 de euro nerambursabili să înceapă o afacere.

        Au fost înființate o vopsitorie auto, un coafor, o fabrică de sucuri naturale, depozit de materiale de construcții, firmă de construcții, o firmă de închiriat ATV-uri și alte activități mici, de familie. Acestea sunt doar câteva dintre realizările notabile ale lui Dragoș Ciobotaru în timpul mandatului său ca primar al comunei Vizantea Livezi.

        „În orice activitate ai fi implicat, faptele sunt cele grăitoare. În special în politică și administrație, faptele reprezintă cel mai puternic argument, palpabil și demonstrat. PNL a demonstrat, în județul Vrancea, că îndeplinirea angajamentelor este cel mai serios act politic. Aceasta este linia pe care o voi urma și pe care voi păși mândru. Vorba populară românească spune „Omul sfințește locul”. Aceasta este menirea noastră, ca oameni, să lăsăm ceva mai bun în urmă. Astfel, doresc să continui să muncesc pentru oameni, din postura de preşedinte al Consiliului Județean Vrancea”, a declarat Dragoș Ciobotaru.

„Echipa liberală din Vrancea a demonstrat în ultimii ani că, prin muncă, determinare și unitate, județul se poate dezvolta, poate atrage investiții și îi poate ajuta pe oameni să trăiască mai bine de la zi la zi. Vrancea este acum liberală pentru că PNL a arătat că este un partid care dezvoltă comunitățile locale. PNL Vrancea are o echipă redutabilă. Împreună, sunt convins că vom obține pe 9 iunie un scor mult mai bun decât cel din 2020”, a precizat Dragoș Ciobotaru.

Realizat de SC MEDIA UNO SRL  la comanda PNL Vrancea. Cod mandatar 21240015

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?