Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Elevii Școlii „Mihail Armencea” au sărbătorit limbile străine


    „Ziua Europeană a Limbilor Moderne” a fost sărbătorită la Școala Gimnazială „Mihail Armencea” din Adjud cu două zile mai devreme. Pe 24 septembrie, elevii și cadrele didactice au organizat activități speciale dedicate acestei zile. Tinerii, coordonați de profesoarele Andreea Bucur – limba engleză, Mihaela Pasat – limba franceză, Alina Milea și Retuța Dascăl – limba română, sprijiniți de directorul Reta Strat, s-au implicat în activități educative, având drept scop cunoașterea diversității lingvistice, a valorilor tuturor limbilor vorbite în Europa, inclusiv a limbii române, dar și conștientizarea importanței învățării limbilor străine. Spre exemplu, s-a amenajat o mini-expoziție cu lucrările elevilor, s-a desfășurat o paradă a stegulețelor și tricourilor, s-a practicat salutul în mai multe limbi europene, s-au intonat cântece și s-au recitat poezii.
    Elevii au format echipe, fiecare reprezentând o țară a Uniunii Europene. S-au prezentat costume tradiționale din fiecare țară europeană, s-au pregătit mâncăruri specifice și s-au confecționat puzzle-uri 3D cu obiective turistice.
    Motto-ul activității de la Școala Gimnazială „Mihail Armencea” a fost: „Dacă știi limbi străine, ești acasă pretutindeni” (Edmund de Waal).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?