Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Adolescenții talentați își pot încerca norocul la bursele stART


A doua ediție a programului stART de burse private pentru tinerele talente ale României se va desfășura și în acest an, în perioada 15 septembrie-31 decembrie. Proiectul este organizat de Asociația Școala de Valori, în parteneriat cu sponsorul Provident Financial România IFN SA.
    Se pot înscrie adolescenții cu cetățenie română, cu domiciliul stabil în România și cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani, care desfășoară o activitate artistică – desen, pictură, muzică. Asociația Școala de valori acordă burse pentru a sprijini financiar talentele tinerilor. Un solicitant poate obține o bursă în valoare maximă de 2.200 lei pentru aplicanții de la secțiunea de desen sau pictură și 4.400 lei pentru aplicanții de la secțiunea muzică. Acest sprijin financiar se acordă pentru achiziționarea de materiale, instrumente, echipament necesar în vederea obținerii performanței în domeniul artistic, acoperirea cheltuielilor necesare pentru participarea la concursuri internaționale și naționale, expoziții și concerte, acoperirea taxelor de participare la cursuri de specializare/ perfecționare în una dintre cele trei arii de interes.
    Programul se va desfășura în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2016. Data limită de completare și trimitere a documentelor necesare participării la program este 13 noiembrie 2015. Pe toată perioada programului, beneficiarii sunt obligați să se încadreze în anumite condiții pentru a păstra bursa și anume: să aibă nota 10 la purtare, media semestrială să fie de minimum 8, să fie înscriși la școală și-n clubul de artă pe toată perioada bursei și să respecte planul validat de către Comisie.
Dosarul de înscriere va conține: formular de înscriere, declarația părintelui sau a reprezentantului legal, declarația de susținere din partea unui profesor, tabel cu rezultatele obținute de participant în anul școlar 2014-2015, în domeniul artistic pentru care dorește bursa, foaia matricolă pentru anul școlar 2014-2015 cu notele participantului, declarație pe proprie răspundere din partea reprezentantului legal privind situația financiară a familiei – nu mai mult de 950lei/ membru de familie, un video demonstrativ în care participantul își prezintă talentul în cel mult două minute – criteriu obligatoriu pentru cei de la categoria muzică și opțional pentru cei înscriși la desen-pictură și un portofoliu cu minimum cinci lucrări realizate de către participant, obligatoriu pentru cei de la categoriile pictură și desen. Dosarul se trimite pe adresa de email burselestart@scoaladevalori.ro sau prin poștă/ curier la adresa strada Ion Nistor, nr.2, mezanin, ap.1, sector 3, București, cod poștar 030041, cu mențiunea pe plic: pentru înscriere în programul Bursele stART.
     Pentru alte detalii suplimentare, cei interesați pot accesa site-ul www.scoaladevalori.ro, secțiunea Ghidul de înscriere.
    La categoria pictură se vor acorda 15 burse de 2.200 lei, la categoria desen 15 burse de 2.200 lei și la muzică se vor acorda 20 burse de 4.400 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?