Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Mașină vândută cu documente falsificate


Doi bărbați din județul Galați au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, înșelăciune și uz de fals. Este vorba de Nicu P., care va fi judecat la Judecătoria Focșani pentru săvârșirea a trei infracțiuni de fals material în înscrisuri oficiale, și Toader I., care va fi judecat pentru înșelăciune și uz de fals.
Conform rechizitoriului, primul a falsificat două procuri ale unui notar din Galați, un certificat de atestare fiscală și fișa de înmatriculare a unui autoturism Dacia. În ceea ce-l privește pe cel de-al doilea, acesta a folosit o procură falsificată de Nicu P., cu ajutorul căreia a indus în eroare funcționarii de la administrația finanțelor din Tecuci, încasând astfel o sumă de bani, în numele unei alte persoane. Suma de bani încasată fără drept reprezenta taxa de poluare a unui autoturism Dacia. Neregulile au fost constatate de funcționarii de la Primăria din Broșteni.
Potrivit procurorilor, o persoană din Mera a cumpărat din târgul auto din Focșani o mașină, de la un bărbat din Matca, județul Galați, care nu era primul proprietar al autoturismului. Bărbatul din Matca i-a spus celui din Mera că el nu a perfectat actele cu persoana de la care a cumpărat-o, așa că i-a sugerat să meargă direct la Broșteni, pentru că de acolo a fost luată mașina. Între timp, vânzătorul din Matca a apelat la ajutorul lui Nicu P., care a falsificat mai multe documente la propriul calculator.
    Pentru că mai avea nevoie de niște acte de la Primăria Broșteni, noul proprietar din Mera a mers acolo pentru a le lua. În momentul în care le-a arătat funcționarilor hârtiile pe care le avea, aceștia și-au dat seama că este vorba de un fals și i-au anunțat pe polițiștii din localitate, care au început să facă verificări, fiind efectuate inclusiv și percheziții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?