Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Serea poate fi antrenor sau jucător


Fostul arbitru Ionică Serea va avea voie să participe la meciuri de fotbal, atât în calitate de antrenor cât și de jucător. Magistrații Tribunalului Prahova au aprobat cererea de modificare a controlului judiciar în cazul lui Serea. „În temeiul articolului 1603 Cod procedură penală, admite cererea privind modificarea controlului judiciar formulată de inculpatul Serea Ionică, prin apărător, și dispune modificarea controlului judiciar, în sensul că inculpatul Serea Ionică se poate deplasa la spectacole sportive, în calitate de antrenor sau jucător, cu excepția celor organizate în liga I-a și a II-a de fotbal.
În baza art. 145 alin. 2 Cod procedură penală dispune comunicarea prezentei încheieri, după rămânerea definitivă, tuturor instituțiilor prevăzute la acest text de lege”, a spus unul dintre reprezentanții Biroului de presă al Tribunalului Prahova. Dacă procurorii nu vor face recurs, această decizie ar putea rămâne definitivă.
Dosarul în care Ionică Serea este judecat alături de alte persoane pentru fapte de corupție, va avea un nou termen de judecată luna aceasta.
Alături de el mai este judecat și focșăneanul Ma-ius Martiș. Potri-vit rechizito-riului prin care au fost trimiși în judecată, în data de 18 martie 2009, Cornel Penescu, în calitate de acționar majoritar al FC Argeș Pitești, i-ar fi oferit și dat efectiv sub formă de mită suma de 21.000 de dolari lui Ionică Serea, delegat să arbitreze meciul dintre echipele FC Argeș și FC Steaua București, din data de 20 martie 2009. Banii ar fi fost primiți de Serea înainte de disputarea meciului, prin intermediul lui Liviu Făcăleață și Martiș, pentru ca FC Argeș să obțină un rezultat favorabil și pentru ca jucătorii echipei gazdă să nu primească sancți-uni disciplinare, cartonaș galben sau cartonaș roșu.
Deși arestați inițial în această cauză, Serea și Martiș au fost puși în libertate în vara anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?