Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Diplomă GOLD 1 pentru Corul de cameră CANTABILE


Corul de cameră CANTABILE al Liceului Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu a participat la Festivalul-Concurs Internațional „Liviu Borlan” și a obținut Diploma „GOLD 1”. Festivalul s-a desfășurat la Baia Mare, în perioada 3-6 septembrie.
    În acest an, în urma unei selecții riguroase, au participat nouă formații corale: Corul de cameră CANTABILE al Liceului Teoretic Ioan Slavici – Panciu, singura formație corală constituită integral din amatori, care a urcat pe scenă alături de Corala Atzele – Aluksne, Letonia; Corul Ivan Spassov – Plovdiv, Bulgaria; Corala Dignus est – Vaslui, România; Corul mixt Josif Marinkovic – Zrenjanin, Serbia; Corala Nașterea Domnului – Arad, România; Corala Youth Female Choir – MKC – Skopje, Macedonia; Corul Leon Băncilă – Fălticeni, România și Corala Armonia – Constanța, România. În ceea ce privește prestația Corului de Cameră CANTABILE, acesta a fost distins cu Diploma Gold 1 (88.05 puncte, a patra poziție în clasamentul punctajelor), primind și Premiul pentru voluntariat în domeniul cultural, oferit de organizatori și clubul Rotary din Baia Mare. Din juriu au făcut parte reprezentanți a șase academii de muzică din România, Belarus, Polonia și Republica Moldova.

    „Am participat la o competiție organizată impecabil și de înaltă ținută. Faptul de a fi urcat pe scenă alături de formații corale de talie internațională și cu adevărat profesioniste spune foarte mult despre nivelul competiției. Rezultatul pe care l-am obținut este absolut onorant pentru noi, mă bucură enorm și mă determină să cred că facem bine acest lucru, izvorât din pasiune și dragoste pentru muzica corală. Consider că distincția acordată de juriu are o valoare mai mare decât orice alt premiu obținut până acum! Îi mulțumesc domnului primar Iulian Nica pentru sprijinul oferit spre participare la acest festival, cu convingerea că rezultatul obținut este și un prilej de mândrie pentru comunitatea pănceană!”, a transmis dirijorul corului, profesorul Andrei-Igor Manovici.
    Festivalul-Concurs Internațional „Liviu Borlan” se află la a V-a ediție și reprezintă una dintre cele mai prestigioase competiții corale cu deschidere internațională organizate în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?