Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Cinci zile de „Şcoala Altfel“ la Biblioteca din Adjud


   Preșcolarii de la Grădinița nr. 4 din Adjud, conduși de educatoarele Tincuța Trif și Aurica Răuță au vizionat, ieri, desene animate în Sala multimedia a Bibliotecii municipale din Adjud. De asemenea, elevii cercului de kar-ting de la Clubul Copiilor din oraș, împreună cu profesorul Petre Valea, au făcut, în aceeași locație, călătorii virtuale pe mapamond. Cele două activități au avut loc în cadrul celor organizate în Săptămâna „Åžcoala Altfel”, program care a luat sfârșit vineri. Potrivit informațiilor transmise de Tatiana Valea, directorul Bibliotecii adjudene, pe parcursul întregii săptămâni au avut loc, zilnic, evenimente la care au participat preșcolari, elevi de gimnaziu și liceeni.
   Astfel, Săptămâna „Åžcoala Altfel” a debutat luni, cu un program artistic susținut de elevii clasei a II-a de la Åžcoala nr.2 Adjud, coordonați de învățătoarea Georgeta Colătău, urmat de o activitate de documentare desfășurată de elevii claselor a XI-a B, a XI-a E și a IX-a F de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș”, îndrumați de profesorii Teodora Urdă și Gabriel Ilie, activitățile luând sfârșit cu o vizionare de film în Sala multimedia a instituției.
    Ziua de 3 aprilie a fost dedicată vizionării filmelor, care au fost urmărite de elevii clasei a IV-a și a II-a ai Åžco-lii Adjudu-Vechi, însoțiți de învățătoarele Rodica Plugaru și Dana Roșca, precum și de preșcolarii de la Grădinița nr. 4, împreună cu educatoarele Claudia Balaban și Elena Pavel. Au urmat: ora de lectură la care au luat parte preșcolarii de la Grădinița nr. 2, îndrumați de educatoarele Ileana Corobană și Ileana Panaite; o prezentare de fond de carte în Sala de lectură pentru copii, de care au beneficiat școlarii de clasa I ai Åžcolii „Mihail Armencea”, însoțiți de învățătoarea Bianca Roșu; vizită de informare și documentare efectuată de elevii claselor a II-a și a III-a conduși de învățătoarele Ancuța Matei și Ramona Zaharia; audiții muzicale, vizionare de filme și dans de care s-au bucurat elevii cercului de dans modern de la Clubul Copiilor din Adjud, îndrumați de profesorul Ciprian Corpaci.
    Pe 4 aprilie, între orele 10.00 și 12.00, elevii claselor a I-a și a III-a de la Åžcoala generală „Angela  Gheorghiu”, împreună cu învățătorii Aurica Măciucă și Neculai Măciucă au făcut un tur ghidat al bibliotecii și au participat la o vizionare în Sala multimedia. Apoi, între orele 16.00-18.00, copiii membri ai cercului de karting de la Clubul Copiilor din Adjud, conduși de profesorul Petre Valea, și-au dezvoltat cunoștințele completând teste de circulație interactive pe calculatoarele Biblionet.
    Elevii clasei a XI-a G de la Liceul „Emil Botta”, conduși de profesorul Gicu Dogaru au participat, joi, la o sesiune de instruire a utilizatorilor și au vizionat un film în Sala multimedia a bibliotecii adjudene iar elevii cercului de karting de la Clubul Copiilor și-au continuat activitatea de completare a testelor de circulație pe calculatoarele Bi-blionet, începută cu o zi înainte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?