Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Scandal cu împușcături, săbii și cuțite la un local din Focșani. Un avocat, fiu de procuror, a ajuns la spital împușcat


Scandal de proporții duminică dimineață, în localul „Live Music” din centrul orașului. S-au folosit săbii și cuțite, dar și un pistol cu bile, după cum a reieșit din primele verificări. Printre victime se numără și avocatul Viorel Boștiog, fiul procurorului Nicolae Boștiog. Altercația a avut loc între două grupuri, unul format din vrânceni și celălalt din gălățeni, unul dintre aceștia din urmă fiind și cel care ar fi scos pistolul cu bile și ar fi tras. Din fericire nimeni nu a suferit răni grave. Avocatul Cristian Dragovici, cel care îl reprezintă pe Viorel Boștiog, ne-a spus că în momentul declanșării scandalului, colegul său se pregătea să plece acasă. El ar fi fost lovit din senin cu pumnul în față și apoi împușcat de două ori. Polițiștii au confirmat existența scandalului, dar și faptul că s-a tras cu un pistol cu bile, și au adăugat că se fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. Avocatul Boștiog nu a putut fi contactat pentru a-i fi consemnat punctul de vedere.

Avocatul Viorel Boștiog, fiul procurorului Nicolae Boștiog, a ajuns duminică dimineață la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Focșani, după ce a fost implicat într-un scandal, în localul „Live Music” din Focșani. Fiul procurorului a fost diagnosticat cu „traumatism cranian, traumatism lombar stâng, plagă împușcată nesângerândă, traumatism toracic și mână dreaptă”, conform buletinului de presă al spitalului. După ce i s-au acordat îngrijiri medicale, a părăsit unitatea medicală. Potrivit unor surse din anturajul avocatului, acesta ar fi fost împușcat de două ori, în braț și spate. Totodată, la unitatea medicală din Focșani a ajuns și un alt vrâncean, care ar avea patru plăgi tăiate, după cum ne-a spus avocatul Cristian Dragovici, care îl reprezintă pe avocatul Viorel Boștiog. Cadrele medicale ne-au spus ieri că de fapt ar fi vorba despre o singură plagă tăiată, iar după ce a primit îngrijiri, victima a plecat acasă.
La spital a mai ajuns și un bărbat de 31 de ani, din Galați, care a fost diagnosticat cu „traumatism cranio-facial prin agresiune cu plagă contuză orbită dreaptă, sprâncenară și suborbitală dreapta, traumatism toracic”. Nici acesta nu a rămas internat. De asemenea, îngrijiri medicale i s-au mai acordat și unei tinere de 19 ani, tot din Galați, care a ajuns la spital cu o contuzie facială, dar și atac de panică.

   Spiritele, calmate de mascați

    Scandalul a izbucnit după ora 03.00, între două grupuri, unul format din vrânceni și celălalt din gălățeni, unii spunând că de la niște dedicații, alții că ar fi vorba despre o fată. S-au împărțit pumni și picioare, s-au folosit săbii și cuțite, după cum ne-au spus sursele noastre, iar una dintre persoanele implicate în scandal a scos un pistol cu bile și a tras, fiind nimerit chiar fiul procurorului.
Imediat după ce fapta a fost sesizată, la fața locului au ajuns, pe lângă polițiștii de la Poliția municipiului Focșani, o grupă de mascați și jandarmi pentru a calma spiritele încinse. Mai mult, pe surse am aflat că mascații ar fi fost prezenți și la spital pentru a se asigura că situația nu va degenera, mai ales că la unitatea medicală au ajuns persoane din ambele tabere.
Oamenii legii au efectuat la momentul sesizării o primă verificare, iar ieri, au revenit la fața locului pentru a continua ancheta. Totodată, s-au făcut și audieri. Ieri, în fața localului rămăseseră urme de sânge, care a curs în timpul altercației.
   

   Pistolul – deținut legal, dar folosit fără drept

Oamenii legii nu au făcut o informare oficială cu privire la incidentul destul de sângeros, dar au confirmat existența acestuia, adăugând că se efectuează cercetări .
    Din informațiile primite ieri după-amiază de la polițiști, în urma primelor cercetări s-a stabilit următoarea situație de fapt: supărarea ar fi pornit de la dedicații, iar în momentul în care vrâncenii, respectiv avocatul, dar și Ilie C., de 42 de ani și Costică B., de 46 de ani, au vrut să plece, au fost atacați de gălățeni. Din verificări s-a stabilit că la încăierare au participat șase persoane din grupul celor venite de la Galați. Este vorba despre Laurențiu Andrei I., de 31 de ani, cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din Galați. Potrivit unfor surse oficiale, el ar fi și cel care ar fi tras cu pistolul. Celelate cinci persoane care au participat la încăierare, toate din Galați, sunt Florin S., de 20 de ani, Hristache S., de 45 de ani, Gabriel Laurențiu C., de 26 de ani, Marian A, de 26 de ani și Ciprian M., de 26 de ani.
    Referitor la pistol, s-a stabilit că acesta este deținut legal de o persoană, dar folosit fără drept de gălățeanul de 31 de ani, care a negat că a tras el. A precizat că a tras o altă persoană, pe care o știe din vedere. Purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, subcomisar Bogdan Toader, ne-a precizat că a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „uz de armă neletală fără drept, tulburarea ordinii și liniștii publice și încăierare”.

   „Viorel Boștiog se pregătea să plece acasă în momentul în care a fost lovit”

    Viorel Boștiog nu a putut fi contactat ieri pentru a-i consemna punctul de vedere. A vorbit în schimb colegul său, avocatul Cristian Dragovici, cel care îl reprezintă atât pe el cât și pe un alt bărbat implicat în altercație. Dragovici ne-a precizat că în momentul izbucnirii scandalului, colegul său se pregătea să plece acasă. Inițial, el a fost lovit cu pumnul, după care s-a tras în el cu pistolul. „Unul dintre clienții mei, respectiv Viorel Boștiog, a fost împușcat în spate și în mână, iar cel de-al doilea client are patru plăgi tăiate, una dintre acestea fiind în zona inimii. În momentul izbucnirii scandalului, Viorel Boștiog, se pregătea să plece acasă. Inițial el a fost lovit cu pumnul în zona feței, după care s-a tras în el cu pistolul. Alte detalii nu pot fi oferite la acest moment, întrucât este o anchetă în curs”, ne-a spus avocatul Cristian Dragovici.
   
   Împușcăturile, auzite de locatarii din zonă

    Oamenii au auzit împușcăturile, spunând că s-a tras de două ori. „Au fost trase două focuri de armă la 4 dimineața care s-au auzit perfect în noapte, a fost un scandal de au trezit tot cartierul și pe jos în zonă este sânge (…)”, ne-a scris un cititor. Oamenii legii au confirmat și ei că s-au tras cel puțin două focuri de armă.
    Cu privire la locația în care a avut loc scandalul, focșăneanii din zonă au scris de mai multe ori pe site-ul „Monitorul de Vrancea” că mereu este gălăgie. ” (…)terorizează nopțile locuitorilor din zonă.  (…) cum e să fii trezit noaptea în fiecare săptămână de scandaluri și mai nou de împușcături și urlete…și apropo ce căutau mascații încă de la începutul incidentului?(…)”, a scris un alt cititor.
    Un alt cititor a scris că „trebuie să se termine cu scandalurile noaptea în orașul ăsta. Suntem un oraș mic și nu ne putem stăpâni sălbăticiunile din el !! Dacă eram un oraș mare ca Iașiul ce naiba făceam? Ne omoram în oraș unu’ pe altu’ fără să știe nimeni de noi”.
    Într-un alt comentariu, un alt cititor ne-a scris că dimineață, la fața locului, se spăla sângele. „Sânge a curs destul pentru că dimineață se spăla pe acolo …s-a tras cu armă de foc pentru că polițiștii căutau cartușele …de ce poliția minimalizează aceste întâmplări ? Au venit două sau trei salvări, mascați, poliție, poliție locală, procurori și poate și alte servicii …s-au făcut fotografii, s-au ridicat probe….”.

17 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?