Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Veteranul de război Grigore Stoica, condus pe ultimul drum. Peste câteva luni ar fi împlinit 102 ani


Decanul de vârstă al comunei Vulturu, veteranul de război Grigore Stoica, a fost condus, ieri, pe ultimul drum. Bătrânul împlinise 101 ani pe 17 ianuarie. La funeralii a fost prezent inclusiv primarul comunei Vulturu, Nicușor Păcuraru, care a depus o coroană de flori.
Veteranul de război Grigore Stoica nu a avut o viață deloc ușoară, luptând pe front, iar mai apoi luptându-se pentru propria viață în lagărele fostei Uniuni Sovietice. De menționat că Grigore Stoica a fost luat prizonier de ruși în anul 1941 și a ajuns acasă abia în 1948. Acesta a trecut prin mai multe lagăre, iar la un moment dat a ajuns în Kazakhstan, în temutul Lagăr 99 de la Karaganda, unde a muncit mai mulți ani în minele de cărbuni din zonă.
De altfel, anul trecut, ambasadorul României în Federația Rusă i-a cerut primarului să propună Consiliului Local să îl declare cetățean de onoare pe Grigore Stoica. Ambasadorul Vasile Soare a mai propus ca toți veteranii de război să fie declarați cetățeni de onoare ai comunității din care provin. „Îl rog pe domnul primar ca, împreună cu consiliul local, să îl declare cetățean de onoare pe veteranul de război Grigore Stoica, care a stat 5 ani în lagărele rusești din Kazakhstan. Am fost ambasador al României în Kazahstan timp de șase ani, perioadă în care am făcut mai multe cercetări și de unde am obținut documente și fotografii din acel lagăr, pe care i le voi face cadou veteranului de război Grigore Stoica”, spunea, în urmă cu un an, ambasadorul României în Federația Rusă, Vasile Soare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?