Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Costel Nicoară: „DNA-ul, parchetul şi poliţia pot rezolva problema Obştii Tulnici“


Alegerile pentru desemnarea conducerii Obștii Tulnici, care au fost reorganizate ieri, au fost boicotate din nou de fostul Consiliu de Administrație, în frunte cu Alin Olteanu, susține candidatul la funcția de președinte Costel Nicoară. Acesta a afirmat că membrii obștii au fost amenințați că nu își vor mai primi drepturile dacă participă la această adunare generală. Votul a fost oprit în jurul orei 16.30, iar urnele au fost sigilate de organizatori, care au considerat că se fac presiuni și amenințări la adresa obștenilor și membrilor secției de votare. Alegerile de duminică au fost organizate de Consiliul de Administrație al Obștii Tulnici recunoscut și validat de Judecătoria Tîrgu Bujor, județul Galați. 

    Candidatul la funcția de președinte al Obștii Tulnici, Costel Nicoară, a declarat că și alegerile de ieri au fost boicotate de fostul Consiliu de Administrație, în frunte cu Alin Olteanu. Nicoară a susținut, din nou, că oamenii au fost amenințați că nu își vor mai primi drepturile dacă participă la această adunare generală. „Obștenii au fost amenințați de oamenii lui Alin Olteanu că nu își vor mai primi drepturile dacă participă la această adunare generală. 30 de persoane, angajați ai obștii și ai ocolului silvic, dar și apropiați ai lui Alin Olteanu, au stat la intrarea locației unde au avut loc alegerile și le-a cerut oamenilor să nu voteze. Oamenii au fost amenințați că toți cei care au venit la vot nu vor mai primi cota de lemne”, a susținut Costel Nicoară.
    În opinia acestuia, dacă astfel de acțiuni de intimidare continuă, nu se vor putea organiza niciodată alegeri corecte la Obștea Tulnici. Nicoară crede că „numai DNA-ul, parchetul și poliția” pot rezolva această problemă. „Este a doua încercare de a organiza alegeri corecte și legale pentru alegerea președintelui Obștii Tulnici și tot a doua oară când nu reușim să atingem cvorumul necesar deoarece obștenilor le este frică să vină la vot. Așteptăm ca această problemă să o rezolve instituțiile în drept, respectiv DNA-ul, parchetul și poliția, unde sunt înregistrate mai multe plângeri pentru abuz în serviciu, delapidare, folosirea cu rea credință a banilor obștii, fals și uz de fals”, a adăugat spus Nicoară. 
    În replică, Alin Olteanu a susținut că niciuna dintre acuzațiile lui Costel Nicoară nu este adevărată. „Niciun membru obștean nu a fost amenințat în nici un fel de niciun angajat al obștii, prieteni de-ai mei sau altcineva din partea mea. Cine a dorit să vină la aceste așa zise alegeri, care nu respectă nicio prevedere statutară, a putut veni”, a susținut Alin Olteanu. Acesta a adăugat că adevărata Adunare Generală a Obștii Tulnici este convocată de el și Consiliul Administrație condus de el în data de 5 aprilie.
 
    Consiliu de Administrație recunoscut de instanță

Alegerile de duminică au fost organizate de Consiliul de Administrație al Obștii Tulnici, recunoscut și validat de Judecătoria Tîrgu Bujor, județul Galați. Alegerile au avut loc după ce Valentin Ionescu, fostul președinte al obștii, a renunțat la funcție. Ulterior, atribuțiile de președinte al obștii au fost delegate lui Costică Olteanu, decizia fiind luată cu unanimitate de voturi.
Reamintim că fosta conducere a Obștii de Moșneni Tulnici, în frunte cu Alin Olteanu, membri ai Consiliului de Administrație și mai mulți patroni ai unor firme care au încheiat contracte de prestări servicii în anul 2011 cu Obștea de Moșneni Tulnici au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea în dosarul fraudării fondurilor europene contractate de obște prin intermediul APIA. În dosar, APIA s-a constituit parte civilă cu suma de 2.657.662 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?