Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Proiectul modernizării ENET va fi discutat la ultima ședință ordinară a Consiliului Local


Proiectul de modernizare cu fonduri europene a sistemului de termoficare din cartierul Bahne va fi rediscutat în ședința de săptămâna viitoare a Consiliului Local Focșani. Dacă acest proiect nu va obține nici acum voturile necesare din partea consilierilor locali liberali, atunci Focșaniul nu va putea respecta termenul de 31 decembrie și va pierde o finanțare de circa 16 milioane euro pentru modernizarea rețelelor și punctelor termice de la ENET. Mai mult, există riscul ca Focșaniul să fie obligat la restituirea sumelor accesate până acum pentru modernizarea centralei termice de la ENET, adică încă 50 milioane euro. Acest risc a fost menționat într-o adresă transmisă de Ministerul Fondurilor Europene încă din 2015. Oficialii Guvernului precizau că reabilitarea cu fonduri europene a sistemului de termoficare face parte din Master Planul aprobat de Consiliul Local Focșani în 2009. Prin documentul asumat la acea dată de către consilierii locali, administrația Focșaniului și-a asumat responsabilitatea pentru modernizarea sistemul de termoficare a municipiului astfel încât acesta să devină sustenabil.
    De aceea a fost de acord Comisia Europeană să asigure finanțare nerambursabilă pentru noua centrală a ENET-ului și reabilitarea rețelelor de transport și distribuție. În prima etapă, investițiile cu fonduri europene au fost de circa 50 milioane euro. Etapa a doua a acestui program vizează sistemul de termoficare din Bahne și are o valoare estimată la 16 milioane euro. Însă consilierii locali PNL și PMP consideră că această investiție nu este necesară pentru locuitorii din Bahne, fără să se gândească că sunt blocuri care nu sunt racordate la gaze și pentru care singura soluție este încălzirea centralizată de la ENET. Mai mult, primarul Cristi Misăilă a arătat că după finalizarea acestui proiect, administrația locală va trece la „reabilitarea tuturor străzilor din cartier, de altfel aceasta fiind și ordinea firească a lucrarilor, întâi subteran și apoi suprateran”.
    Primarul Cristi Misăilă i-a invitat pe focșăneni la ședințele Consiliului Local „pentru că numai împreună putem opri ABUZUL consilierilor PNL-PMP!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?