Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

GALERIE FOTO: Au început lucrările de reabilitare şi asfaltare a străzii Smârdan din Odobeşti


Autoritățile locale din Odobești au demarat lucrările de asfaltare a străzii Smârdan din oraș, urmând ca în perioada următoare să fie făcute și celelalte lucrări care se impun pentru ca odobeștenii să poată circula civilizat. Strada Smârdan este a doua stradă din grupul de 15 care sunt prinse în proiectul derulat de Primărie, denumit „Reabilitare Infrastructură Stradală Oraș Odobești – Județul Vrancea”. Este stradă de categoria a III-a, cu două benzi de circulație și, conform programului, strada a avut îmbrăcăminte bituminoasă degradată în proporție de 90% pe o fundație din pavaj de bolovani, iar trotuarele parțial amenajate cu îmbrăcăminte din mixtură asfaltică sau din beton de ciment sunt degradate. Primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș a inspectat, ieri dimineață, lucrările și a promis că asfaltările vor continua cu străzile Nicolae Ioniță, Crinului și Ștefan Octavian Iosif.
    Cele 15 străzi care au intrat în acest proiect de reabilitare sunt: Șt. O. Iosif, Smârdan, C.A. Rosetti, Crinului, Victoriei, Dogăriei, Obor, N. Bălcescu, Cuza Vodă, Tudor Vladimirescu, N. Ioniță, Dimitrie Cantemir, Republicii, Dobrogeanu Gherea și Beciul Domnesc. Daniel Nicolaș a precizat că cel care l-a sprijinit în acțiunea de reluare a lucrărilor de asfaltare a străzilor din Odobești este președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan. „Urmare a alocărilor prin Programul Național de Dezvoltare Locală continuăm lucrările de asfaltare pe strada Smârdan. Vom continua cu străzile Nicolae Ioniță, Crinului și Șt. O. Iosif. In cea de-a doua etapă de lucrări va fi consolidat carosabilul pe străzile Cazaclii, Ciprian Porumbescu, Măgura și Muncii urmând ca în perioada imediat următoare să turnăm covor asfaltic pe străzile Podgoriei, 1 Mai, Calea Ivăncești, Câmpului și Meteor. Ca de fiecare dată doresc să mulțumesc președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, pentru susținerea proiectelor noastre și pentru ajutorul pe care ni-l dă prin finanțarea acestora de către Guvernul Victor Ponta”, a spus Daniel Nicolaș.
    Cetățenii din zona în care au loc lucrările de reabilitare și asfaltare s-au declarat mulțumiți de transformările cunoscute de orașul Odobești sub mandatele primarului Nicolaș. „Avem un primar căruia nu avem ce să îi reproșăm. Odobeștiul arată mult mai bine față de cum arăta înainte. Sunt străzi care nu au văzut asfaltul niciodată și acum le face de la un cap la altul”, ne-a spus un odobeștean. Prin reabilitarea și modernizarea acestor străzi se asigură fluidizarea traficului prin dezvoltarea infrastructurii locale, reabilitarea mediului urban și sporirea calității vieții în orașul Odobești. De asemenea, prin modernizarea străzilor se realizează sprijinirea activităților sociale, economice, comerciale prin accesul direct la acestea și modernizarea infrastructurii locale de transport

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?