Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

VIDEO şi GALERIE FOTO: Reabilitarea Crângului Petreşti, un vis devenit realitate. Ieri A FOST SEMNAT contractul de execuție a lucrărilor


Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a semnat, ieri, contractul de execuție a lucrărilor la proiectul „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petrești și îmbunătățirea infrastructurii de acces”. Lucrările vor fi executate de asocierea SC Recon și Doje SRL București, SC Garden Center Grup SRL și SC Total Strada SRL București. Liderul asocierii este SC Recon și Doje SRL București, acesta fiind reprezentantul autorizat să primească instrucțiunile pentru și în numele oricărui membru al asocierii. Administratorul societății este Adrian Duminică, el semnând ieri contractul la Focșani.
    Activitățile pe care le va executa SC Recon și Doje SRL București sunt cele referitoare la amenajarea trotuarelor, parcărilor, rețeaua de canalizare, de alimentare cu apa, canalizația rețelelor de comunicație, construirea pavilionului de odihnă, a foișorului de observație a faunei. SC Garden Center Grup SRL Măgurele va executa lucrările de amenajare pentru protecția mediului, a pistelor de biciclete, dotările cu mobilier urban, amenajarea platformei de relaxare și odihnă, reabilitarea aleilor. SC Total Strada SRL București va executa lucrările de iluminat public, instalațiile electrice și sistemele de supraveghere.
    Repartizarea procentuală a contractului de achiziție publică preluată de fiecare asociat s-a făcut astfel: SC Recon și Doje SRL București – 54,32%; SC Garden Center Grup SRL Măgurele  – 29,92%; SC Total Strada SRL București – 15,76%. În urma desfășurării procedurii de cerere de oferte, valoarea contractului de lucrări încheiat este de 17.105.920,14 lei fără T.V.A., la care se adaugă 4.105.420,84 lei T.V.A., rezultând o valoare totală a contractului de 21.211.340,98 lei (4.745.000 Euro). Investiția va fi finalizată până la data de 31 decembrie 2015. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2007- 2013, Axa Prioritară 5 – „Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului”, Domeniul de intervenție 5.2: Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale și creșterea calității serviciilor turistice.

        Åži Complexul Căprioara va fi reabilitat

    Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat că prin realizarea acestui proiect administrația județeană nu face altceva decât să ducă la bun sfârșit un proiect demarat de regele Carol I în 1896. „Am vrut să ne întâlnim azi datorită unui moment important pentru comunitatea județului Vrancea și a municipiului Focșani, aducându-vă aminte un lucru extrem de important: la 14 noiembrie 1896, în Monitorul Oficial a fost publicat Decretul regelui Carol I prin care, printr-un proiect de lege, au fost donate municipalității Focșani 41 de hectare de pădure, tocmai ca municipalitatea să amenajeze în această pădure, numită azi Crângul Petrești, un parc de recreațiune și agrement și de preumblare a cetățenilor municipiului Focșani și evident a celor care la vremea respectivă trăiau în această arie”, a precizat Marian Oprișan.
    Acesta a susținut că administrația județeană va reabilita și Complexul Căprioara. „De atunci și până acum, Cooperația, înainte de 1989, a construit ceea ce dumneavoastră numiți Complexul Turistic Căprioara și care astăzi, prin grija Consiliului Județean, se află în proprietatea publică a județului Vrancea. Urmează ca și Complexul Căprioara, așa cum știți că am făcut cu toate celelalte clădiri reprezentative ale județului nostru în ultimii ani, să intre într-un proces de transformare și de redare în circuitul public în beneficiul cetățenilor municipiului Focșani și ai județului Vrancea, al instituțiilor de pe raza județului Vrancea, tot printr-un proiect european. Deci, cum am spune, fără teama de a greși, suntem prima administrație din 1886 și până în prezent care ducem la îndeplinire un vis al cetățenilor municipiului Focșani și ai județului Vrancea, acela de a avea un parc de recreațiune și agrement la trei kilometri de Focșani în beneficiul cetățenilor”, a afirmat Marian Oprișan.

   „Asta trebuie să facă un șef de administrație publică județeană”

    Åžeful administrației județene a amintit că în ciuda piedicilor care i-au fost puse de-a lungul timpului, nu a precupețit nici un efort pentru a realiza proiectele și investițiile dorite de vrânceni. „Vreau să vă mai aduc aminte că în ciuda vicisitudinilor vremurilor și a piedicilor care ne-au fost puse de-a lungul timpului, începând cu guvernul prezidat de Adrian Năstase continuând cu guvernele PNL și PDL de sub regimul Băsescu, întâlnind de cele mai multe ori opoziția masivă în planul județului Vrancea a celor de la PNL și de la PDL, în ciuda plângerilor penale nesusținute de realitate, în ciuda plângerilor care ne-au fost făcute la diverse instituții ale statului, nu am precupețit nici un efort pentru a realiza proiectele și investițiile dorite de vrânceni. Vă spun cu toată responsabilitatea că asta trebuie să facă un șef de administrație publică județeană. Să nu țină cont de cârcotași, de adversari politici, ci să țină cont doar de voința și dorința cetățenilor care l-au mandatat să le facă o viață mai bună și să administreze comunitatea județului Vrancea în folosul și beneficiul cetățenilor săi”, a afirmat Marian Oprișan.

   Ce prevede proiectul de amenajare a Crângului Petrești

    Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a făcut o scurtă prezentare a proiectului arătând că se au în vedere lucrări de amenajare a Crângului Petrești prin crearea de alei interioare, spații pentru promenadă, spații de odihnă și observație, dotarea infrastructurii nou create cu mobilier urban, echipamente pentru supraveghere în vederea creșterii siguranței turiștilor, precum și crearea și reabilitarea infrastructurii de utilități etc.
    Obiective specifice sunt: construirea unui circuit destinat traficului pietonal și cu bicicleta în zona Focșani – Crângul Petrești, pe o distanță de 6,5 km, prin crearea de piste pentru biciclete și trotuare ce vor fi folosite pentru practicarea sporturilor în aer liber; Amenajarea Crângului Petrești prin crearea de alei interioare, spații pentru promenadă, platforme de odihnă și observație acoperite si neacoperite; Dotarea infrastructurii nou create cu mobilier urban (coșuri de gunoi, împrejmuire etc); Dotarea Crângului Petrești cu echipamente pentru supraveghere în vederea creșterii siguranței turiștilor; Crearea și reabilitarea infrastructurii de utilități atât în Crâng cât și de-a lungul căii de acces dinspre municipiul Focșani.
    În cadrul acestui proiect suprafața totală amenajată va fi 480 500 mp. Totodată, va fi reabilitat DC 144 ce străbate Crângul Petrești, pe o lungime de 1.235 m, vor fi construite 208 locuri de parcare și piste biciclete și jogging pe o lungime de  6,5 km (Focșani- Crâng Petrești). În cadrul proiectului vor mai fi construite trotuare pe DJ 204E, DC 143 și DC 144, pe o lungime de 7,3 km, un centru de informare științifică, alei interioare cu o lungime de 4,7 km, 4 grupuri sanitare independente și 1 grup sanitar în cadrul Centrului de informare.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?