Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Șapte zile de activități creative pentru copiii din Cîrligele


Asociația Deal Verde, împreună cu Primăria Cîrligele, Asociația Grupurilor Locale de Tineret din România (AGLT) și un grup de șase voluntari belgieni, va organiza o tabără de vară internațională. În perioada 7-14 august, copiii din Cîrligele sunt așteptați să participe la jocurile educaționale organizate de voluntarii belgieni, zilnic, între orele 13.00-18.00, în centrul civic. AGLT urmărește, de asemenea, inițierea unui grup de cercetași în Cîrligele, grup ce va fi găzduit în sediul primăriei din localitate. „Asociația Deal Verde este înființată recent, dar noi, cei implicați în acest proiect, am mai avut activități și proiecte educaționale cu tineri din Belgia și în anii trecuți. Acest proiect, cât și precedentele, sunt finanțate în mare majoritate din fonduri proprii și din strângeri de fonduri organizate de elevii belgieni”, a precizat Mihai Soare, președintele Asociației Deal Verde.
    Cei șase voluntari belgieni s-au ocupat de pregătirea în detaliu a activităților zilnice, fiecare zi având o tematică:
7 august – cunoașterea
8 august – curs de limbă engleză
9 august – ziua cercetașilor (copiilor le va fi prezentat conceptul de cercetași și va fi urmărit interesul lor pentru activitățile de acest tip)
10 august – ziua H2O: jocuri pe bază de apă
11 august – ziua cărții recordurilor cîrligene: jocuri cu diferite competiții
12 august – vânătoarea de comori (comorile taberei de vară vor fi răcoritoarele)
13 august – ziua culturală: jocuri bazate pe diverse culturi și zone geografice din lume
14 august – participanții belgieni și români vor comunica în jurul unui foc și vor gusta din mâncăruri tradiționale.
    După finalizarea acestui program, organizat pe șapte zile, vor urma alte două zile de voluntariat, la un adăpost de câini din Focșani. „Mulțumim pentru sprijinul necondiționat al primarului comunei Cîrligele, dl. Ștefan Moscu, cât și al întregii comunități. Primăria va asigura cazarea și transportul pe teritoriul comunei și cu siguranță, ca de fiecare dată, le va organiza câteva surprize elevilor belgieni”, a adăugat Mihai Soare.
    Nu este pentru prima dată când voluntarii belgieni intră în contact cu spațiul și spiritul românesc de la Cîrligele. Anul trecut, 12 voluntari de la Instituut Heilig Hart van Maria, din Berlaar, s-au implicat în activități de voluntariat, precum plantarea mai multor copaci, la ieșirea din localitate către Focșani, sau predarea cursurilor prin metode de educație non-formală elevilor școlii gimnaziale „Profesor Mihai Sîmbotin”din Cîrligele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?