Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

ULTIMA ORĂ! Șapte PERCHEZIȚII la patronii din CONFECȚII


Polițiștii din Vrancea, sub coordonarea de specialitate a Direcției de Investigare a Criminalității Economice, efectuează 13 percheziții domiciliare, pe raza județelor Vrancea și Dâmbovița, precum și în municipiul București, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.200.000 de lei, prin evaziune fiscală. 
Conform unui comunicat de presă, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea efectuează astăzi 13 percheziții domiciliare, în Vrancea, Dâmbovița și București, la persoane bănuite de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală. Potrivit unor surse, șapte dintre percheziții au loc în Vrancea. De asemenea, polițiștii pun în executare 10 mandate de aducere.
Acțiunea este coordonată de Direcția de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Vrancea, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2004 – 2014, 12 persoane, în calitate de reprezentanți legali ai șapte societăți comerciale, ar fi înființat societăți cu care ar fi desfășurat activități comerciale  de producere și comercializare de produse de confecții. Ulterior, aceștia ar fi înstrăinat firmele către persoane care nu au nicio legătură cu societățile în cauză, prin întocmirea de contracte de vânzare-cumpărare în care se prevedea că noul administrator preia activul, pasivul și toate documentele contabile ale societății.
De asemenea, persoanele percheziționate sunt bănuite că ar fi cerut deschiderea procedurii insolvenței, iar, în fapt, ar fi schimbat doar numele societăților și ar fi transferat bunurile și angajații noii societăți. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat de stat este de 1.240.560 de lei, reprezentând obligații fiscale neachitate.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?