Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

A visat la Balcaniadă şi a ajuns campion!


Muncă, muncă și iar muncă, iar în final, performanța sportivului Riccardo Stoica, judoka la Liceul cu Program Sportiv Focșani. Acesta a cucerit medalia de aur și titlul de campion la Campionatul Balcanic, întrecere care a avut loc la la Zabljak (Muntenegru) și la care au participat judoka din nouă țări din Balcani. Sportivul antrenat de profesorii de la catedra de judo a Liceului cu Program Sportiv din Focșani a avut o evoluție de excepție, a obținut numai victorii pe tatami și s-a întors acasă cu un titlul pe care îl merita din plin, medalie de aur pe care și-a dorit-o încă de anul trecut, când și-a propus mai întâi să se califice la Balcaniadă.
Riccardo Stoica este elev în clasa a VII-a la Colegiul Național Al. I. Cuza, unde o are ca dirigintă pe Mitrița Dumitrache. Riccardo a început să practice judo de la 6 ani, la LPS Focșani, sub îndrumarea antrenorului Stănică Grosu, fiind preluat ulterior de Iulian Surlă. Prima medalie națională a venit în anul 2011, aur la Campionatul Național Under 11, categoria 46 kilograme. În acest an, Riccardo a obținut medalia de aur la Campionatul Național InterEuroregiuni Under 16 și medalia de bronz la CN Under 16. „Sunt susținut de familie, în special de tatăl meu, fost judoka și component al lotului național al României și în prezent arbitru și profesor de sport. Am un frate, Dennis, care și el practică acest frumos sport, judo, și el fiind medaliat cu bronz la Campionatul Național Under 11”, a spus Riccardo Stoica.
Sportivul îi are ca model în sportul de pe tatami pe românii Iulian Surlă și Adrian Croitoru, georgianul Ilias Iliadis și japonezul Keiji Suzuki. Judoka Riccardo Stoica își dorește pe viitor să îmbine armonios școala și sportul pentru a avea satisfacții pe plan sportiv, dar și în viața de zi cu zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?