Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

GALERIE FOTO: Un laptop pentru cea mai bună elevă din Bordești, de la Aurel Moldoveanu


Artistul bordeștean Aurel Moldoveanu a premiat-o, cu un laptop, pe Irina Mihaela Chiriac, elevă în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Bordești. Cântărețul și-a făcut un obicei din a premia copii din Bordești, atât la final de an școlar, cât și de Crăciun. 
    Artistul spune că nu face altceva decât să ajute copiii de la Bordești să aibă un viitor mai bun, să îi facă să înțeleagă că prin școală pot ajunge acolo unde își doresc. „Bine v-am găsit mămicilor, părinților, bunicilor și nu în ultimul rând voi, dragi prieteni copii. După cum știți, bucuria mea este să vin de două ori pe an la Bordești, o dată la Crăciun și o dată când cireșele sunt în pârg. Adevăratul motiv este acela de a reveni casă, de a mă reîntâlni cu voi, să îmi spuneți cum a fost acest an școlar 2014-2015, să aflu ce rezultate, față de anul trecut, sunt în creștere. Eu, nefiind la vârsta voastră un elev destul de silitor, am învățat că viața m-a purtat pe valurile ei, am realizat că fără știința de carte, fără performanța în studiu nu ai cum să răzbați. Un copil crescut în mediul rural are o situație de zece ori mai problematică decât a unuia crescut cu salarii din partea părinților, oameni de afaceri, care își dau copiii la tot felul de meditații. Condiția voastră este să munciți de zece ori mai mult. Eu sunt foarte mândru de performanța copiilor care vin din acest areal, unde eu m-am născut”, a spus Aurel Moldoveanu.
    Apoi, el a premiat-o pe Irina Mihaela Chiriac cu un laptop. Aurel Moldoveanu a spus că o știa pe Irina, care în iarnă a reușit să îl impresioneze cu o melodie de-a sa. „Am venit la întâlnirea cu cea pe care nu o știu decât ca nume. Era firesc să știu cine anume timp de opt ani de zile și-a sacrificat timpul în defavoarea jocului, al activităților colaterale. Acest copil de excepție se numește Irina Mihaela Chiriac. De fapt este un non sens să spun că nu o cunosc, pentru că știu că ea cântă bine, iar în urmă cu un an, împreună cu niște colege, au pus pe voci «Pas în doi». Și după cum v-am promis în iarnă, că mă voi revedea cu voi, am venit cu un simbol, pentru că este un simbol ceea ce fac eu, un mod de a întărâta, de a stârni și de a da startul la nivelul clasei terminale. De fapt, competiția începe din clasa I. Irina, este aici un semn ca să îți aduci aminte de acest moment. Și sunt sigur că atunci când te vei realiza, vei reveni aici. Este un tablou senzațional, părinți, bunici, cadre didactice, dragi părinți să știți că școala din Bordești produce copii de excepție, de care veți mai auzi. Să știți că nu vin aici ca să o fac pe deșteptul, dând acest premiu. Eu vreau să îi motivez, să îi pun la treabă. Dintr-o joacă, lucrurile mari au la bază un joc mic, un joc pe care l-am lansat copiilor și ei m-au crezut. Atât timp cât voi fi drept, nu o să lipsesc nici de Crăciun, nici în vară pentru că vara se numără bobocii rezultatelor la învățătură. Vă mulțumesc, vă iubesc…”, au fost vorbele lui Aurel Moldoveanu.
    Elevii cu rezultate foarte bune la învățătură au primit și premii în bani de la autoritățile publice locale. „Bună ziua dragi copii pentru că voi sunteți cei mai importanți în această piesă, bună ziua cadrelor didactice și în același timp părinților, bună ziua și nouă, bunicilor, că și noi suntem foarte importanți în viața copiilor. Bună ziua și trupei de dansuri Strugurașul, care m-a încântat și cu aceeași căldură mă adresez și inimoasei noastre directoare Daniela Burducea. Mă aflu aici și sunt onorat să vă mulțumesc vouă, copiilor, dumneavoastră cadrelor didactice și părinților pentru efortul depus la obținerea rezultatelor bune la învățătură și chiar foarte bune. Ca în fiecare an, am încercat să facem un obicei din a premia excelențele și îi sfătuiesc și pe cei care vor urma să facă același lucru, pentru că voi, dragi copii, sunteți viitorul comunei noastre. Eu nu vă țin mult de vorbă, vă felicit, vă urez vacanță plăcută”, au fost vorbele primarului Gheorghe Tătaru.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?