Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Tânăr condamnat pentru TRAFIC DE DROGURI, prins DROGAT la volan


Consumul de substanțe interzise a luat amploare în rândul tinerilor, iar arestul sau închisoarea nu-i sperie deloc pe unii dintre ei. Este cazul unui tânăr din Dumbrăveni, condamnat cu suspendare pentru trafic și consum de droguri. De data aceasta, polițiștii îl bănuiesc de faptul că a condus în timp ce se afla sub efectul unor substanțe interzise. Oamenii legii l-au oprit în trafic marți seara, pe strada Cuza Vodă din Focșani, pe Adrian D. și pentru că au avut suspiciuni că a consumat substanțe interzise înainte de a se urca la volan, l-au dus la spital pentru probe, urmând să se stabilească dacă bănuielile li se adeveresc ori nu. 

    După luni bune petrecute în arest și o condamnare cu suspendare sub supraveghere pentru trafic și consum de droguri, Adrian D., din Dumbrăveni, a comis-o din nou. Polițiștii îl suspectează că a condus pe străzile Focșaniului deși se afla sub influența unor substanțe interzise. A fost oprit în trafic marți seara, pe strada Cuza Vodă, din Focșani. Întrucât șoferul li s-a părut suspect, polițiștii l-au dus la spital pentru a-i fi recoltate probe în urma cărora se va stabili dacă a consumat ceva și ce anume. „La data de 9 iunie a.c., ora 22.45, pe str. Cuza Vodă din municipiul Focșani, D. Adrian, de 30 ani, din comuna Dumbrăveni, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența unor substanțe psihoactive. Conducătorului auto i-au fost recoltate mostre de sânge și urină în vederea determinării substanțelor psihoactive”, a transmis subcomisar Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.
    Adrian D. și alți doi tineri au fost deja condamnați într-un dosar de trafic și consum de droguri, în luna februarie. Prima instanță, respectiv Tribunalul Vrancea, l-a condamnat pe Adrian D. la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni cu suspendare. „Condamnă pe inculpații: pentru comiterea infracțiunilor: Dobrișan Adrian (…) la 1 (un) și 8 (opt) luni închisoare; (…) la 1 (un) an închisoare; (…) la 1 (un) închisoare. (…) aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse respectiv 2 (doi ani) și 4( patru) luni închisoare”, se arată în soluția instanței de fond.
    Aceeași instanță a mai stabilit și că fiecare dintre cei trei inculpați condamnați trebuie să respecte o serie de reguli. Astfel, instanța a hotărât ca „pe durata termenului de supraveghere fiecare dintre inculpați va respecta următoarele măsuri de supraveghere – să se prezinte la Serviciul de Probațiune Vrancea, la datele fixate de acesta; – să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea; – să anunțe în prealabil schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; – să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor de existență; – să comunice informații privind schimbarea locului de muncă; – să urmeze cursuri de pregătire școlară sau calificare profesională; – să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de Probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate; – să se supună măsurilor de control, tratament, îngrijire medicală sau consiliere, specifice consumatorilior de droguri; – să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanței; – să presteze pe parcursul termenului de supraveghere o perioadă de 6o zile de muncă în folosul comunității în care locuiește sau unde urmează cursurile de pregătire profesională, fiecare dintre inculpați. Serviciul de Probațiune Vrancea va lua măsurile ce se impun pentru respectarea obligațiuniilor stabilite, raportate la fiecare dintre inculpați. Atrage atenția fiecărui inculpat asupra consecințelor nerespectării obligațiilor stabilite.
(…) suspendă executarea pedepsei aplicate fiecăruia dintre inculpați, sub supraveghere pe o perioadă (…) de 4( patru) ani pentru inculpatul Dobrișan Adrian, începând cu data rămânerii definitive a hotărârii. Atrage atenția inculpaților asupra disp. art. 123 C.pen, privind consecințele nerespectării obligațiilor impuse (…)”
, se mai arată în soluția instanței de fond.
Procurorii DIICOT au făcut apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Galați, soluția definitivă fiind pronunțată pe data de 9 aprilie. În apel, pedepsele au rămas aceleași, apărând modificări doar cu privire la perioadele de reținere și arestare preventivă și la confiscarea unor bunuri și a unor substanțe.

   Polițist târât cu mașina

    Acțiunea de prindere în flagrant a traficanților de droguri, între care și Adrian D., a fost declanșată de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea și procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea, în iunie 2014. Polițiștii au încercat să oprească mașina în care se afla Adrian D. în cartierul Sud. Autoturismul era condus de un militar, care a recunoscut la instanță că era drogat. Mașina lor a fost urmărită, fiind blocată în trafic, în cartierul Sud al municipiului Focșani. Anchetatorii ne-au spus atunci că cei doi, militarul și Adrian D., au vrut să fugă, iar un polițist, care s-a agățat de mașina lor, a fost târât pe o distanță de aproximativ 20 de metri.
     În ceea ce-l privește pe Adrian D. anchetatorii au arătat atunci că „în perioada ianuarie-iunie 2014 – a desfășurat activități de trafic și consum ilicit de droguri, procurând, cumpărând, deținând (inclusiv pentru consum propriu), vânzând și oferind astfel de substanțe interzise mai multor persoane și efectuând operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. El se întâlnea cu persoanele cărora le livra drogurile (venite inclusiv din alte județe) în apropierea unor restaurante din municipiul Focșani ori în zona benzinăriilor. Inculpatul a fost prins în flagrant în data de 26 iunie 2014, după ce a încercat să scape de autorități, demarând în trombă cu autoturismul în care se aflau diferite cantități de canabis, hașiș, precum și o pulbere de culoare albă, parte dintre aceste substanțe fiind achiziționate în aceeași dată”.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?