Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

GALERIE FOTO: Micuțele balerine ale Școlii de Balet „Retro Dance Studio”, pe scena Teatrului Municipal


Micuțele balerine ale Școlii de Balet „Retro Dance Studio” din Focșani vor prezenta duminică, 14 iunie, de la orele 18.00, o adaptare după „Baletul Coppelia”, realizată în coregrafia profesorilor și balerinilor Angie și Mircea Poleșmic. Spectacolul va avea loc pe scena Teatrului Municipal „Maior Gheorghe Pastia”. Fetițele au vârste cuprinse între 3 și 14 ani și s-au pregătit intens să dea măsura grației și talentului lor în fața tuturor iubitorilor de balet din urbea noastră. Grupurile de balerine vor interpreta și vor dansa „Prietenele”, „Mazurka”, „Cszardas”, „Spaniol” și „Păpușile”, iar în adaptarea după „Baletul Coppelia”, Swanilda va fi interpretată de Daria Paraschiv, iar Coppelius de balerinul Mircea Poleșmic. Invitatul special la acest spectacol este Adrian Bogdan Cosmin, premiat la Bruxelles cu Locul I – Senior Contemporan și semifinalist la „România Dansează”. Una din evoluțiile lui o puteți urmări accesând https://www.youtube.com/watch?v=rtJZ8JuRD4k
    Ramona-Sandrina Ilie, manager și PR al Școlii de Balet „Retro Dance Studio” Focșani, a declarat că la eveniment sunt invitați să participe și reprezentanți ai administrației locale, ai instituțiilor de învățământ, cultură, artă și cult, media scrisă și televizată. „La un an de zile după ce am ales o parte dintre cele mai talentate artiste din Vrancea, școala noastră s-a gândit să realizeze un spectacol, pentru a vă arăta și dumneavoastră cât de frumos este zborul acestor Micuțe Lebede, care au învățat într-un an, pași mulți și importanți de balet clasic. Pentru mine, Focșaniul a fost dragoste la prima vedere și atingere sufletească. L-am iubit din prima clipă. De aceea, mi-am dorit ca nu doar eu să fiu legată de Focșani, ci și acest oraș să fie cumva legat de mine, de acțiunile și activitatea mea, într-un fel sau altul. Mi-am dorit o relație interactivă cu urbea noastră și cred eu, am reușit acest lucru, deoarece pe 11 Iunie 2014, la Sala Polivalentă, a avut loc deschiderea Școlii de Balet «Retro Dance Studio» Focșani unde, în urma unor înscrieri și selecții, am pornit la drum cu primele noastre Lebăduțe, cum iubesc eu să le spun micuțelor noastre balerine. Din acest motiv și din adâncă prețuire față de frumos, artă și cultură, m-am încăpățânat alături de prietenii și asociații mei, Andreea și Lucian Ionescu, în ciuda multor greutăți și dificultăți întâmpinate, să readuc baletul clasic în Focșani, după aproape 30 de ani de la dispariția lui din mijlocul artelor predate și jucate pe scenă în urbea noastră”, a spus Ramona-Sandrina Ilie.

   „Vă invităm să vă bucurați de balet!”
   
Ea a povestit că înființarea unei școli de balet în Focșani a însemnat o  provocare, dar și o necesitate, născută din nevoia de frumos a focșănenilor și din dorința de a sădi armonia, grația și dragostea pentru artă în sufletele copiilor. „În timp ce arta și cultura devin Cenușăresele acestei societăți, eu mi-am permis să cred din adâncul sufletului în faptul că oamenii, părinții, care iubesc arta și frumosul mai există, iar eu îi voi cunoaște, îi voi întâlni și vom ajunge să dăm naștere unor întâmplări minunate, împreună. Mi-am permis să cred în talentele reale, veritabile și remarcabile din copiii vrânceni, iar ei nu au ezitat nici o clipă să mă uimească, să mă bucure și să îmi răsplătească în fiecare zi încrederea și dragostea mea față de ei și de ceea ce învață ei în sala de balet. Deoarece Vrancea, din punctul meu de vedere este o mare consumatoare, promotoare și susținătoare a artei și culturii, prin comunitatea și administrațiile sale, am considerat că ar fi minunat să avem pe scenele marilor teatre din țară și nu numai, tinere și tineri vrânceni, care să ne reprezinte și să ducă acest act de cultură, baletul clasic, mai departe, la un alt nivel și anume la profesionism și performanță. Vă invităm să vă bucurați de balet, să le admirați (pe balerinele școlii – n.r.), să le aplaudați la scenă deschisă și să le susțineți în număr cât mai mare! Vă așteptăm cu emoție și drag, să participăm împreună, la reînvierea acestui act de cultură pe scena Teatrului Municipal din Focșani!”, a transmis managerul Școlii de Balet.
    Prețul unui bilet de intrare la acest spectacol este de 30 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?