Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Primăria Gugești și-a înființat patrulă mobilă de pază. „Așezarea geografică a localității îi avantajează pe hoți“


Primăria comunei Gugești și-a înființat de curând o patrulă mobilă de pază la nivelul localității. Conform datelor furnizate de Vasile Vatră, primarul localității, echipajul este format din șapte agenți, dotați cu toate echipamentele necesare, dar și telefoane mobile, acționând în fiecare noapte pe străzile Gugeștiului, după un plan realizat de Primărie și aprobat de Poliție. Măsura a fost luată după ce, începând din toamna anului trecut, la Gugești, odată la două nopți, erau sparte și câte două sau trei case, iar poliția nu avea soluții. „După toate spargerile care nu se mai opreau la noi în localitate am înființat serviciul de pază al comunei. I-am echipat, le-am dat mașină, le-am făcut tot ce le trebuie. Am șapte oameni care acționează după planul de pază realizat de șeful de post din comună, care dirijează patrula. Toți agenții de la noi au atestate. Șeful de post, Constantin Ionuț Marian, este un băiat tânăr cu perspectivă, care vrea să facă treabă. Noi cădem de acord cu privire la tot ce înseamnă activitate de ordine și liniște publică. În fiecare seară, cei șapte agenți fac patrulă după planul de pază întocmit de noi de primărie și aprobat de șeful de post”, a spus Vasile Vatră, primarul localității.
    Acesta a mai spus că tot ce mișcă în localitate pe timp de noapte este înregistrat și consemnat, iar cazurile speciale sunt raportate la poliție. „Nu aștept aprecieri, ci aștept rezultate din partea celor pe care i-am angajat. Eu spun că spargerile s-au mai împuținat, eu sper să le diminuăm foarte mult. Așezarea geografică a localității îi avantajează pe hoți. Uniformele pe care le au sunt standard, cu tot ce prevede legislația în vigoare. Au registre în care consemnează toate evenimentele din noaptea respectivă și pe care le depun la primărie. Viceprimarul verifică ce s-a întâmplat și dacă sunt cazuri mai deosebite le comunică la poliție. Ei au echipament de apărare, dar fără pistoale. Am convenit cu șeful de post în cazul în care dumnealui nu are cum să acopere tot, la unele intervenții să îi ia și pe agenții noștri, dar asta să nu devină o obișnuință”, a mai precizat edilul.
    Patrula civilă a reușit să ia urma unui hoț care a spart un magazin într-o noapte în Satul Nou. Dacă locuitorii văd anumite lucruri care li se par dubioase sunt sfătuiți să sune la primărie indiferent de oră, unde se află o persoană la permanență și care trimite echipa mobilă la fața locului. „Un caz mai special a fost când hoții au spart un magazin la Cenușă, în Satul Nou, pe strada Kogălnicenu. Patrula noastră a luat numărul mașinii și poliția l-a prins imediat pe spărgător. Acest serviciu trebuie să vină în întâmpinarea cetățenilor, să știe că există acest serviciu și cetățeanul, dar și hoțul. Fiecare agent are telefon mobil, o să le dau și stații de emisie recepție între ei cu legătură directă. Dacă un cetățean vede ceva mai suspect, sună imediat la primărie și de aici cel care asigură permanența îi direcționează pe agenți acolo unde este nevoie”, a mai spus Vasile Vatră.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?