Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Elevii de clasa a VI-a, testați de profesori


Elevii claselor a VI-a vor susține și ei, după cei de clasele a II-a și a IV-a, teste de evaluare națională. Astfel, mâine, ei vor susține probele scrise la limbă și comunicare, iar miercuri, 3 iunie, la matematică și științe.
Testele vor fi corectate în cadrul unităților de învățământ, de profesorii care predau în respectivele școli. Fiecare test este evaluat de două cadre didactice, pentru fiecare disciplină în parte. Rezultatele obținute la Evaluarea Națională nu se înregistrează în catalogul clasei, dar sunt discutate la nivelul unității de învățământ și analizate împreună cu părinții.

   Urmează Bac-ul și Evaluarea Națională
 
La sfârșitul anului școlar, elevii de clasa a VIII-a vor susține examenul de Evaluare Națională în vederea admiterii la liceu. Cele două probe scrise ale Evaluării Naționale sunt programate pe 22 iunie la limba și literatura română și pe 24 iunie la matematică.
Elevii de clasa a XII-a vor începe sesiunea de vară a Bacalaureatului pe 8 iunie. Astfel, evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română are loc în perioada 8 – 10 iunie, competențele digitale vor fi verificate în perioada 15 – 19 iunie, iar competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională între 22 și 26 iunie. Probele scrise debutează pe 29 iunie, cu proba la limba și literatura română. Proba obligatorie a profilului va avea loc pe 1 iulie, iar proba la alegere a profilului și specializării pe 3 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?