Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

„Uniriştii”, la Zilele Colegiilor Centenare


   Reprezentanții Colegiului Național „Unirea” din Focșani au stabilit planul de acțiuni pentru anul școlar 2012-2013, în cadrul Zilelor Colegiilor Centenare, ce s-a desfășurat la București în perioada 2 – 4 noiembrie. La această întâlnire au fost invitați să participe reprezentanții celor mai mari colegii naționale și licee din România, alături de membri de seamă ai Academiei Române, Universității București și Inspectoratului Åžcolar București. Pe lângă chestiunile legate de activitățile pentru anul școlar în curs, cei prezenți au discutat și despre implicarea colegiilor în diverse dezbateri având ca temă educația.
   Deschiderea oficială a avut loc în Amfiteatrul Bibliotecii Academiei Române. Sesiunea de cuvântări a beneficiat de prezența unor nume importante, precum academician profesor Solomon Marcus, academician profesor Alexandru Surdu,  profesor doctor Gheorghe Lăzărescu, alături de profesorii Mariana Ionescu și Ioan Grosu. De asemenea, tot în cadrul Zilelor Colegiilor Centenare, a avut loc și Adunarea Generală a Alianței Colegiilor Centenare, care este o organizație nonguvernamentală ce cuprinde aproape 60 dintre cele mai valoroase colegii și licee din învățământul românesc, școli cu o tradiție recunoscută, creatoare de cultură și civilizație românească. Printre cele mai bune unități de învățământ din țară se află și Colegiul Național „Unirea” din Focșani.
   Alianța Colegiilor Centenare vizează promovarea calității în învățământul românesc, prin creșterea autorității școlii și își propune să recunoască meritele deosebite ale unor personalități diferite care susțin și promovează învățământul preuniversitar. De asemenea, acordă Premiul Lykeion unor elevi din învățământul liceal, care s-au remarcat prin rezultate deosebite la concursurile școlare naționale și internaționale. Printre obiectivele asociației se numără descentralizarea în învățământul preuniversitar, promovarea unor concepte precum flexibilitate în planurile-cadru ale ministerului de resort, programe școlare minimale cu posibilitatea completării la nivelul și la cerințele de formare și de dezvoltare specifice elevilor acestor unități de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?