Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

GALERIE FOTO: Premii pentru două echipaje de la cercul de karting din Adjud



Două echipaje de elevi, membri ai cercului de karting din cadrul Palatului Copiilor Focșani, Filiala Adjud, au participat în perioada 22-24 mai la două concursuri Interjudețene de Karting și Educație Rutieră, respectiv „Cupa Moldovei’’ ediția a II-a, organizată de Palatul Copiilor Bacău, și „Viteză pe circuit”, ediția I,  organizată de Palatul Copiilor Brăila pe pista de karting SPEED PARK de la Bacău.
La categoriile de vârstă Bambini, Puffo, Mini și Cadet, de la cercul de karting din Adjud au participat următorii elevi: Alexandru Toma, Teodor Petrea, Cezar  Mitrofan, Onisim Rotaru, Petru  Rotaru și Alexandru Feraru, sub coordonarea profesorului inginer Petre Valea. Echipajul din Adjud a obținut locul III în clasamentul general. S-au evidentiat elevii-piloți Cezar Mitrofan – locul II și Petru Rotaru – loc I îndemânare kart.
Competiția „Cupa Moldovei” a aliniat la start 15 echipaje din județele Vrancea, Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Bacău, Vaslui, Brăila, Covasna, Argeș, Buzău și București. Acțiunea s-a adresat copiilor cu vârste cuprinse între 5-16 ani, care frecventează cursurile cercurilor de karting la palatele și cluburile copiilor din țară și s-a desfășurat pe singura pistă de karting omologată din estul țării, cea de la Bacău. „Scopul acestei concurs a fost de a preveni accidentele rutiere cu victime din rândul copiilor și elevilor, prin formarea de abilități, competențe, precum și a unui comportament  preventiv, responsabil în calitate de pietoni, bicicliști, ATV-viști, motocicliști și viitori automobiliști participanți la traficul rutier. În zilele de 23-24 mai, au avut loc manșele de calificări și manșa finală a Competiției «Viteză pe circuit». La acest concurs s-au aliniat la start peste douăzeci de echipaje rodate în campionatul școlar de karting din județele: Alba, Argeș, Bacău, Baia Mare, Brăila, Buzău, Covasna, Hunedoara, Ialomița, Neamț, Suceava, Satu Mare, Tulcea  Oradea, Teleorman, Vaslui, Vrancea și București. Cel mai bun rezultat al echipei din Adjud la avut pilotul Mitrofan Cezar categoria Puffo, iar Feraru Alexandru la categoria Cadet a abandonat tehnic. Echipajul din Adjud a primit mențiune diplome și medalii. Mulțumim organizatorilor pentru oportunitatea competițională în kartingul școlar, patronului Eduard Nunu de la «Pista Speed Park» din Bacău, precum și părinților care au susținut moral și financiar în anumite situați deplasarea la Bacău”, se arată într-un comunicat semnat de profesorul Petre Valea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?