Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Curăţenie generală cu bani puţini


Grădinițele din Focșani au intrat în curățenie generală, cu bani puțini. Fonduri, nu prea mari, au fost alocate de Primăria Focșani. Directorii de grădinițe speră la rectificări de buget pe plus, astfel încât sumele primite să fie suplimentate. Inspectorii școlari merg în control, de  săptămâna viitoare, pentru a verifica stadiul curățeniei.

În Grădinițele din Focșani a început igienizarea în forță, chiar dacă până la începerea noului an școlar este mai bine de o lună și jumătate. Directorii unităților de învățământ au planuri mari, pentru că vor ca la 12 septembrie copiii să fie primiți în cele mai bune condiții. De exemplu, la Grădinița nr.13 reparațiile sunt în plină desfășurare. O parte din vechea tâmplărie de lemn va fi înlocuită cu tâmplărie din PVC. Toate sălile de clasă vor fi igienizate și văruite de personalul unității, cu sprijin financiar din partea Primăriei Focșani, dar și al sponsorilor, care și-au dorit ca prichindeii să aibă parte de cele mai bune condiții. Suma cea mai consistentă, respectiv 80 mii lei, a fost alocată de la bugetul Consiliului Local al Munici-piului Focșani. „Am început lucrările de igienizare și curățenie. La unele clase vom schimba stoleria din lemn și vom pune tâmplărie PVC cu geam termopan. De la primărie am primit 80 mii lei, dar mai avem fonduri și de la alți sponsori. Lucrările se fac cu ajutorul personalului puțin, din unitatea noastră. Cele zece clase vor fi igie-nizate, văruite și aranjate până la începutul anului școlar. Sperăm să ne ajungă banii de care dispunem”, a spus Monica Negoiță, directorul Grădiniței nr. 13 din Focșani.
Se lucrează de zor și la Grădinițele nr.2 și 3 din Focșani. Muncitorii remediază, pentru început, problemele apărute la instalațiile sanitare, dar în scurt timp clasele vor fi văruite. Pentru cele două unități de învățământ a fost alocată, pentru început, doar suma de 30 mii lei. Condu-cerile celor două grădinițe speră totuși într-o rectificare bugetară, pentru că și copiii de aici merită să învețe, de la 12 septembrie, în condiții de minimă decență. „Curățenia și igienizarea sunt în derulare la ambele grădinițe. Până la momentul de față am făcut instalația sanitară și termică, este vorba de reparații curente. Am curățat sobele la grădiniță, iar de luni se va începe văruitul în ambele unități. Deocamdată, am primit suma de 30 de mii lei, dar sperăm ca la rectificarea de buget să mai pri-mim, pentru că altfel nu știu cum ne vom descurca”, a declarat Ligia Georgescu, directorul Grădiniței nr.2 din Focșani.

Igienizarea, în vizorul Inspectoratului Åžcolar

Chiar dacă nu dispun nici de bani, și nici de personal suficient pentru a putea igie-niza unitățile de învățământ în condiții optime, șefii Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea îi anunță pe directori că se pregătesc de controale, pentru a se vedea stadiul în care s-a ajuns până la ora actuală. Nu se știe însă dacă șefii din învățământul vrâncean au și soluții, în cazul în care în unele unități de învățământ igienizarea nu va fi făcută din cauza lipsei fondurilor. „Este perioada în care în unitățile școlare se lucrează la igienizare și pregătirea pentru următorul an școlar. În perioada următoare voi face vizite, pentru a vedea în ce stadiu de curățenie se află acestea”, a spus Stan Rogoz, inspectorul școlar general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?