Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Învățător acuzat că a SĂRUTAT și PIPĂIT o fetiță de 9 ani în baia școlii


Un învățător în vârstă de 60 de ani, care își desfășoară activitatea la Școala Rotilești, comuna Cîmpuri, este acuzat de familia unei fetițe de 9 ani, care îi este elevă, că ar fi sărutat-o și pipăit-o pe aceasta în zonele intime. S-ar fi întâmplat săptămâna trecută, în baia școlii, unde învățătorul a ajuns cu fetița după ce acesteia i s-a făcut rău. Cazul a ajuns în atenția polițiștilor, a conducerii școlii, dar și a Inspectoratului Școlar Județean, reprezentanții acestor instituții făcând  verificări.

    Acuzații grave la adresa unui cadru didactic de la Școala Rotilești, comuna Cîmpuri. Familia unei fetițe de 9 ani a făcut plângere a poliție, sesizând faptul că învățătorul copilei ar fi sărutat-o pe aceasta și ar fi atins-o în zonele intime. Evenimentul ar fi avut loc, potrivit familiei, miercurea trecută. Potrivit celor reclamate la poliție, fetiței i s-ar fi făcut rău în timpul orelor de curs, motiv pentru care învățătorul, care are aproximativ 60 de ani, ar fi mers cu ea la baie. Ajuns acolo și ferit de ochii celorlalți elevi și ai colegilor săi, învățătorul ar fi început să o sărute pe fetiță și să o atingă în zonele intime.
În momentul în care a ajuns acasă, copila a povestit familiei cele întâmplate, iar părinții au depus plângere la poliție. Purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, subcomisar Bogdan Toader, a confirmat faptul că există o plângere. El ne-a spus că a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate pentru a se stabili cu exactitate cele întâmplate.

   Comisie de disciplină la nivelul școlii

    Cazul a ajuns și în atenția conducerii școlii, urmând să fie analizat în cadrul unei comisii de disciplină. Directorul unității de învățământ, Ion Drăghici, ne-a spus că el a aflat vinerea trecută despre incident și că a purtat o discuție cu învățătorul despre cele întâmplate. Drăghici a adăugat că dacă se va dovedi că cele spuse de fetiță sunt adevărate, învățătorul și-ar putea pierde locul de muncă.
Potrivit directorului, de la izbucnirea scandalului cu tentă sexuală, învățătorul nu a mai venit la ore. „Miercuri (n.r.-săptămâna trecută) s-ar fi întâmplat incidentul, fetiței i s-ar fi făcut rău, domnul învățător a dus-o la baie și acolo s-ar fi întâmplat. Fetița ar fi zis joi la școală, eu am aflat vineri, am vorbit cu domnul învățător, i-am zis conform legii ce ar putea păți. La școală nu am primit nicio sesizare, doar la poliție este. Vom avea consiliu profesoral, care va propune Consiliului de Administrație înființarea unei comisii de cercetare a abaterii disciplinare. Comisia va fi formată din trei membri, care vor cerceta cazul. Dacă se adeverește că așa s-a întâmplat, cum spune copila, învățătorul riscă să nu mai profeseze. Este regretabil ce s-a întâmplat. Eu am raportat la ISJ și am înțeles că mâine (n.r.-astăzi) va fi chemat la Poliția Panciu. Fetița face parte dintr-o familie normală, știu că locuiește cu tatăl și bunicul. Învățătorul nu a mai venit la școală de vineri dimineață”, ne-a declarat profesorul Ion Drăghici, directorul unității de învățământ.
    Și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vrancea vor face verificări în acest caz. Ei au primit deja o informare, au discutat cu învățătorul și așteaptă să vadă ce va stabili poliția, dar și comisia de la nivelul școlii. Apoi, un inspector teritorial va merge la fața locului pentru a discuta cu părinții fetiței. „Am primit informare cu privire la acest caz de la domnul director, am luat legătura cu domnul învățător. Să vedem ce hotărâre se va lua la Poliție și la nivelul școlii, după care un inspector teritorial se va deplasa acolo pentru a sta de vorbă și cu părinții”, ne-a declarat Vasilica Zaharia, inspector școlar general.

   Învățătorul a mai fost sancționat

    Potrivit unor surse oficiale, învățătorul a mai primit o sancțiune, în anul 2008,  pentru că ar fi mers băut la ore. Sancțiunea i-a fost aplicată de conducerea școlii. Aceleași surse oficiale ne-au spus că în urma discuțiilor purtate cu el despre incidentul de miercurea trecută, ar fi reieșit că fetița nu ar minți. 
    Dacă în 2008 învățătorul a fost sancționat de conducerea școlii, acum, dacă se va dovedi că cele relatate de copilă sunt adevărate, învățătorul va fi sancționat mult mai aspru, întrucât este vorba de o infracțiune.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?