Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Un SCHIMB DE MAȘINI s-a terminat cu o TÂLHĂRIE CALIFICATĂ! Trei persoane au fost ARESTATE

Doi bărbaţi şi un adolescent îşi vor petrece revelionul în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Vrancea pentru o tâlhărie calificată. Doi dintre inculpaţi sunt din comuna Vidra şi al treilea din Focşani. Fapta a fost comisă în noaptea de 28/29 decembrie a.c., iar victima este un bărbat din Vidra. Acesta a fost lovit şi i s-au luat maşina şi un telefon mobil. Inculpaţii au fost prinşi de poliţişti la Lepşa, în timp ce goneau către Braşov. Cercetările în dosar sunt efectuate de poliţișii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Vidra sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani.

Potrivit informaţiilor primite de la procurorul Ionuţ Drîmbă, cele trei persoane au fost reţinute astăzi (sâmbătă) şi în aceeaşi zi au fost prezentate magistraţilor de la Judecătoria Focşani cu propunere de arestare preventivă. În această seară pe numele lor au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Din verificări a rezultat că inculpaţii şi victima se cunoşteau şi s-au înţeles să facă un schimb de maşini. Inculpaţii au probat pe rând maşina victimei, iar în momentul în care ultimul dintre ei a urcat la volanul maşinii persoanei vătămate pentru a o proba, ceilalți doi inculpaţi au venit cu un alt autoturism din spate şi au făcut semne pentru a opri. Şoferul a oprit, moment în care victima a fost trasă din maşină şi lovită. Totodată acesteia i s-a luat şi telefonul mobil. În continuare unul dintre inculpaţi a urcat la volanul maşinii victimei iar cei trei au plecat de la faţa locului. Maşina a fost dusă în curtea locuinţei unuia dintre inculpaţi, la Ireşti, iar ei au plecat cu o altă maşină către Braşov. Au fost prinşi la Lepşa şi a asupra lor a fost găsit telefonul mobil al victimei. Inculpaţii nu au recunoscut comiterea faptei. Împotriva celor trei persoane a fost luată măsura reţinerii astăzi (sâmbătă-n.r.) şi tot astăzi au fost prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, propunere care a fost admisă. Facem precizarea că pe întreg parcursul urmăririi penale persoana în cauză beneficiază de prezumţia de nevinovăţie”, ne-a declarat procurorul Ionuţ Drîmbă.

Potrtivit anchetatorilor, doi dintre inculpaţi vor fi cercetaţi şi pentru o infracţiune la regimul rutier deoarece au condus maşina fără să aibă şi permis de conducere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?