Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VIDEO: Fonduri europene pentru modernizarea a două şcoli din Focșani


Primăria trebuie să finalizeze lucrările de reabilitare a școlilor „Alexandru Vlahuță” și nr.3 din Focșani până la sfârșitul acestui an. Proiectele de reabilitare cu fonduri europene a celor două unități de învățământ au fost scoase deja la licitație publică, după ce contractele de finanțare au fost semnate, la sfârșitul lunii martie, cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației publice. Proiectele au o valoare de peste opt milioane lei, respectiv 5,1 milioane de lei în cazul Åžcolii 3 și 2,8 milioane de lei în cazul Åžcolii „Alexandru Vlahuță”. Contribuția locală este de 2% însă, în realitate, vor fi alocați mai mulți bani de la bugetul local pentru lucrările care nu au fost trecute în proiecte.
Specialiștii Primăriei Focșani au explicat că proiectul de modernizare  a fost realizat în 2009, iar pe parcurs, până în 2014, au intervenit modificări și au fost propuse mai multe investiții. Însă autoritățile europene au luat în calcul doar proiectul din 2009, fără adăugirile ulterioare. Obiectivele la cele două unități de învățământ sunt reabilitarea, modernizarea clădirilor, inclusiv dotarea cu echipamente moderne a laboratoarelor și spațiilor de învățământ, „asigurând condiții moderne de studiu, la standarde europene”.

Primarul Decebal Bacinschi vrea ca bugetul local să asigure mai multe fonduri pentru școlile din municipiu. El a anunțat că va iniția un proiect de hotărâre pentru școlile 1, 3 și 8 pentru realizarea sistematizării pe verticală, amenajarea curților și a gardurilor. „Dacă terminăm, aș dori să nu mai avem nimic de făcut. Am alocat în ședința de acum două luni o sumă de bani la Școala 1 pentru perdele și mobilier și, în aceste condiții, sper că domnii consilieri vor fi de acord și cu aceste sume de bani, să finalizăm aceste lucrări în totalitate”, a precizat primarul Bacinschi.
În prezent, se caută soluții pentru ca elevii celor școli să fie mutați în alte unități de învățământ, până la finalizarea lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?