Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

26 de cerșetori, adunați din fața bisericilor de polițiști. Câţi erau INAPŢI să muncească


Numărul persoanelor care cerșesc bani, mai ales în fața bisericilor atunci când este vreo sărbătoare, este din ce în ce mai mare. Dat fiind faptul că vineri a fost „Izvorul Tămăduirii”, polițiștii de proximitate, împreună cu jandarmii, au organizat o acțiune pentru prevenirea cerșetoriei atât în Focșani, cât și în celelalte orașe de pe raza județului. Oamenii legii au găsit la cerșit 26 de persoane, între care trei copii. Doar patru dintre cei 26 de cerșetori erau inapți de muncă, după cum spun polițiștii.
    „Deoarece „Izvorul Tămăduirii” este o sărbătoare creștin ortodoxă importantă, în zona bisericilor se adună, cu acest prilej, cerșetori sau oameni ai străzii, fapt ce provoacă un sentiment de nesiguranță și disconfort cetățenilor. În aceste condiții, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul populației, la data de 17.04.2015, între orele 10.00-12.00, polițiștii de proximitate, împreună cu jandarmii, au organizat în municipiul Focșani și în celelalte localități urbane de pe raza județului Vrancea o nouă acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor de cerșetorie și vagabondaj, în scopul eliminării disconfortului creat de prezența în segmentul stradal a cerșetorilor și vagabonzilor. În urma activităților desfășurate au fost identificate 26 de persoane care practică cerșetoria, din care 3 minori și 23 majori (4 persoane inapte de muncă), fiind aplicate 25 sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991,  în valoare de 3500  lei. Minorii identificați au fost încredințați familiilor, părinții acestora fiind sancționați contravențional, conform art. 2 pct. 33 din actul normativ mai sus menționat”, au transmis polițiștii.
    Oamenii legii au adăugat că toate persoanele identificate au fost verificate în bazele de date ale poliției deoarece, nu de puține ori, în rândul acestei categorii sociale au fost  depistate persoane urmărite în temeiul legii, care se sustrăgeau executării pedepselor sau urmăririi penale. „Activitățile pe această linie vor continua și cu ocazia unor evenimente cultural-artistice sau religioase importante, care conduc la aglomerări de persoane în zone limitate, atât pe raza localităților urbane cât și a localităților rurale, urmărindu-se de asemenea informarea populației și conștientizarea acesteia că a oferi bani cerșetorilor nu ajută, ci încurajează acest fenomen”, au adăugat oamenii legii.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?