Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO : Iluminatul festiv în Focșani, sub semnul întrebării


Focșaniul nu va avea un iluminat festiv frumos în perioada Sărbătorilor de Iarnă, a spus primarul Cristi Misăilă, la ședința Subcomisiei de Dialog Social, unde a prezentat propunerile pentru manifestările din luna decembrie. Iluminatul public din municipiu a fost delegat spre administrare către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară formată din localitățile Focșani, Golești, Vânători, Cârligele, care a realizat caietul de sarcini și l-a trimis spre aprobare Agenției Naționale de Achiziții Publice. „După ce va fi aprobat va fi scos la licitație acest serviciu”, a spus primarul Misăilă, care a acuzat opoziția distructivă a liberalilor din Consiliul Local Focșani, prin care a fost blocată încredințarea acestui serviciu de iluminat public către un operator autorizat. „Sperăm că măcar la anul să avem un iluminat festiv așa cum ne dorim”, a precizat primarul Cristi Misăilă. 
    Primarul Focșaniului a anunțat că municipalitatea vrea să închirieze un patinoar mobil în Piața Unirii pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă. Patinoarul va putea fi folosit gratuit de toți cetățenii care au patine, indiferent de vârstă și de oră. Ceilalți vor putea să le închirieze de la societatea care aduce patinoarul. „Am văzut că a avut un foarte mare succes patinoarul din anii trecuți și ne-am gândit să închiriem un pationar care va fi pus gratuit la dispoziția cetățenilor municipiului Focșani care dețin patine. Cei care nu dețin vor avea posibilitatea să le închirieze de la organizator. De asemenea, ne dorim să achiziționăm șase care vieneze tip fast food pe care să le folosim în Târgul de Crăciun”, a spus primarul Cristi Misăilă. Edilul a precizat că una dintre noutățile Târgului de Crăciun este achiziția celor șase care vieneze, tip fast food. Municipalitatea încearcă să facă această achiziție în termenul rămas până la organizarea evenimentelor.
    Banii pentru organizarea Sărbătorilor de Iarnă vor fi alocați la ședința de Consiliu Local din 26 octombrie. Suma propusă a fi alocată este de 625 mii lei. Banii ar urma să fie cheltuiți pentru cadourile oferite copiilor de Moș Nicolae, amenajarea Orășelului copiilor dar și pentru produsele alimentare oferite persoanelor aflate în dificultate. Primăria va oferi 3550 pachete cu dulciuri pentru copiii din grădinițe, creșe, leagăne și fundații iar la deschiderea Orășelului copiilor vor fi oferite încă 400 pachete cu dulciuri. Vor mai fi pregătite 400 pachete cu dulciuri pentru colindătorii care vor veni la administrația locală. De asemenea, ca în fiecare an, vor fi oferite pachete cu produse alimentare pentru familiile nevoiașe. Pachetele vor fi pregătite în baza listelor de la Direcția de Asistență Socială și Medicină Școlară. Autoritățile au estimat 400 de familii care vor primi pachete alimentare de câte 50 lei. Cei mai mulți bani, 520 mii lei sunt alocați pentru amenajarea Orășelului Copiilor, a patinoarului și a Târgului de Crăciun.
   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?