Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Încep lucrările de reabilitare şi modernizare a patru poduri şi un drum judeţean


Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a semnat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare și modernizare pentru patru poduri și un drum județean. Este vorba de podurile de pe drumurile județene DJ 203 H-Dumitrești, DJ 204 P- Gura Caliței, DJ 241 F -Boghești și 205 D -Năruja, dar și de reabilitarea DJ 205 R- Poiana Cristei – Cotești. Valoarea totală a acestor investiții este de peste 17,5 milioane de lei. Finanțarea este asigurată prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, Subprogramul infrastructură la nivel județean.
 „Deja s-a trecut la demararea lucrărilor”, a precizat directorul Direcției Tehnice și de Investiții din cadrul Consiliului Județean Vrancea, Romeo Iordache.
    În luna august 2014, administrația județeană a semnat contractul de finanțare la aceste investiții. Construirea unui pod din beton armat pe DJ 203 H, peste râul Râmnicu Sărat, este un proiect foarte important în economia zonei și care asigură legătura între localitățile de pe Valea Râmnicului și orașul Râmnicu Sărat. Valoarea lucrărilor la acest obiectiv este de peste 10 milioane de lei. Lucrările constau în dezafectarea podului existent în lungime de 207 m și o lățime de 7,15 m, demararea lucrărilor la noul pod care presupun realizarea a 2 cule, a trei pile, realizarea suprastructurii, a căii de rulare, a trotuarelor, a parapeților metalici, racordarea podului la drumul județean, etc. Lucrările mai presupun și amenajarea albiei râului Râmnicu Sărat, calibrarea albiei și amenajarea malurilor. Durata estimată de execuție a lucrării  este de 24 luni. „Este o investiție a Consiliului Județean Vrancea care răspunde necesității stringente a întregii populații de pe Valea Râmnicului și care asigură legătura acestei zone cu orașul Râmnicu Sărat și mai departe cu capitala. Pe acest pod circulația se desfășoară cu mare greutate din cauza stării de degradare în care se află acest pod după inundațiile din  2005 care l-au afectat foarte mult. Este o lucrare monumentală pentru toată Valea Râmnicului”, a afirmat primarul comunei Dumitrești, Petrică Dogaru.

   Pod reconstruit la Gura Caliței, pod nou la Năruja

    Totodată, va fi consolidat și reabilitat podul din beton armat peste râul  Râmna, pe raza comunei Gura Caliței. Se vor executa lucrări de reabilitare și consolidare a podului dar și lucrări de amenajare a albiei. În prima etapă vor fi demolate elementele degradate din structura de rezistență, care ulterior vor fi refăcute. Vor mai fi refăcute rampele de acces și vor fi executate lucrări de apărare de mal cu gabioane, refacere prag pe fundul apei. Lungimea podului este de aproximativ 70 de metri, iar partea carosabilă este de 7,61 metri. Lucrările sunt estimate să fie finalizate în doi ani, iar valoarea investiției este de trei milioane de lei. „În acest sat avem trei magazine alimentare, o școală cu clasele I-IV, o grădiniță și o biserică, iar întreaga comunitate depinde de acest pod, mai ales că în primăvara acestui an această cale de acces a fost distrusă în totalitate”, a precizat primarul Nicolae Å¢andără.
    Totodată, va fi construit un pod de beton armat pe DJ 205 D, peste râul Petic, sat Năruja, comuna Năruja. Valoarea investiției este de două milioane de lei.Un alt pod va fi construit pe  DJ 241F peste râul Zeletin, în comuna Boghești. Valoarea investiției este de 2,5 milioane de lei.
    De asemenea, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru obiectivul de investiție  „Refacere și consolidare corp drum DJ 205 R, km 28+130, comuna Poiana Cristei, județul Vrancea”. Valoarea totală a investiției va fi de peste 1,7 milioane de lei, iar durata de execuție a lucrărilor va fi de șase luni. Pe acest drum vor fi executate lucrări de consolidare care constau în piloni forați pentru fundare zid de sprijin , pe o lungime de 189 metri liniari, crearea unor ziduri de sprijin, drenuri și casiuri. Totodată, vor fi construite șase cămine de vizitare, rigole, șanțuri, podețe și va fi refăcut sistemul rutier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?