Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Șofer beat bătut de doi ciobani, după ce a intrat cu mașina într-o turmă de oi


Neatenția la volan a făcut mai multe victime în perioada sărbătorilor pascale. Din fericire, pe raza județului s-a înregistrat un singur accident grav, la Bârsești, iar la câteva ore de la producerea acestuia victima a murit la spital. Potrivit comisarului șef Viorel Gheorghe, numărul accidentelor înregistrate anul acesta, de Paște, a fost mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut.

    Polițiștii Serviciului Rutier au fost prezenți în trafic în perioada sărbătorilor pascale, iar numărul evenimentelor înregistrate a fost mai mic față de aceeași perioadă a anului precedent. Totuși, s-au înregistrat câteva accidente de circulație, unul dintre acestea fiind grav. Potrivit comisarului șef Viorel Gheorghe, de vineri și până marți, s-a înregistrat un singur accident grav, la Bârsești. Victima, o femeie, a fost transportată la spital, unde a decedat câteva ore mai târziu.
În această perioadă, polițiștii au aplicat sancțiuni pentru diferite abateri, au reținut permise de conducere și au întocmit dosare penale pe numele a nouă conducători auto. „S-a acționat în toată această perioadă, iar numărul evenimentelor rutiere înregistrate a fost mult mai scăzut decât în perioada sărbătorilor pascale de anul trecut. Am înregistrat un accident rutier grav și s-au constatat nouă infracțiuni la regimul rutier, cele mai multe pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice”, ne-a precizat comisarul șef Viorel Gheorghe.

   Cu autoturismul într-o turmă de oi 

    Primul eveniment rutier din week-end s-a produs sâmbătă, la ora 16.00. La Golești, un bărbat din Bârsești, care era băut și conducea un autoturism, a intrat cu mașina într-o turmă de oi, lovind câteva dintre animale. După incident, șoferul și pasagerul din autoturism au fost bătuți de ciobani, respectiv doi bărbați din Golești, victimele fiind transportate la spital. „La data de 11 aprilie a.c., ora 16.00, polițiștii rutieri au fost sesizați despre faptul că pe strada Pășunii, din comuna Golești, L. Vasile, de 45 ani, din Bîrsești, în timp ce conducea un autoturism și pe fondul consumului de băuturi alcoolice a intrat cu autovehiculul într-o turmă de oi, acroșând câteva dintre acestea. În autovehicul, pe bancheta dreaptă față, se afla și G. Daniel Iulian, de 46 ani, din Cîrligele. După producerea incidentului, cele două persoane au fost lovite de V. Costel Veronel, de 30 ani, și T. Costică, de 52 ani, ambii din Golești. Victimele au fost transportate la Secția UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Focșani, unde au primit îngrijiri medicale.  Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate și 2 mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, a fost testat alcoolscop și pasagerul G. Daniel Iulian, rezultatul fiind 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i  prelevate și 2 mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, a precizat subcomisar Bogdan Toader, ofițerul de presă al IPJ Vrancea.
    Tot pe data de 11 aprilie, pe DN 23 în comuna Tătăranu, sat Bordeasca Veche, Stănel R., de 47 ani, din București, în timp ce conducea un autoturism a efectuat manevra de mers înapoi și a accidentat-o ușor pe Felicia L., de 42 ani, din localitate, care se afla în afara părții carosabile, pe acostament. Acesta avea o concentrație de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

   O bătrână a murit la spital în urma unui accident

    Un alt accident s-a produs, sâmbătă, la Măicănești. Marian C., de 30 ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism, într-o curbă periculoasă la dreapta, pe fondul neadaptării vitezei, a pierdut controlul direcției, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-un canal de irigații aflat pe partea stângă a direcției de mers. În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a pasagerilor Cristiana D., de 53 ani, din Brăila, și  Milian M., de 34 ani, din Galați. În aceeași zi, la ora 11.55, pe DN 2 D în comuna Bolotești, Georgel G., de 36 ani, din Odobești, în timp ce conducea un autoturism l-a acroșat și accidentat ușor pe Dorin-Ovidiu V., de 47 ani, din localitate, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure.
    Accidente s-au produs și luni. Astfel, la ora 12.00, pe DN2 E85, Adrian V., de 28 ani, din municipiul Mediaș, județul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism, l-a surprins și accidentat ușor pe Iulian T., de 44 ani, din localitate, care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure. Câteva ore mai târziu, la 15.20, pe DN 2D, în comuna Bîrsești, Eugenia Elena Ș., de 62 ani, din Târgu Ocna, județul Bacău, în timp ce conducea un autoturism, a surprins-o și accidentat-o pe  Maria B., de 80 ani, din localitate, care a traversat drumul prin loc nepermis și fără să se asigure. Ulterior, bătrâna a fost transportată la o unitate medicală, iar în cursul serii a decedat.

    Șofer fără permis

    Tot luni, polițiștii din Panciu l-au depistat pe strada Ioan Slavici pe Cornel N., de 30 ani, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere. De asemenea, polițiștii au mai stabilit faptul că în autoturism se afla și Marius M., de 23 ani, proprietarul autoturismului, iar acesta știa că șoferul nu posedă permis de conducere, însă i-a încredințat autoturismul pentru a-l conduce.
    Tot polițiștii din Panciu l-au depistat, în comuna Străoane, pe Constantin Sorin M., de 38 ani, din municipiul Focșani, în timp ce conducea un autoturism și prezenta halenă alcoolică. Întrucât bărbatul a refuzat să urmeze procedura stabilirii alcoolemiei, pe numele său a fost întocmit dosar penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?