Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Școala Pietroasa din Cîmpineanca: 70 de ani de existență


În ziua de Florii, Åžcoala Pietroasa din comuna Cîmpineanca a sărbătorit împlinirea a 70 de ani de existență. Evenimentul a avut loc în curtea unității de învățământ, care a devenit neîncăpătoare, la eveniment participând profesori, elevi, autorități locale, invitați speciali, printre care profesorul scriitor Vasile Lefter, dar și localnici.
Directorul Școlii Cîmpineanca, Cristian Niță, și primarul localității, Åžtefan Paraschiv, au ținut discursuri în legătură cu acest eveniment. De asemenea, foști absolvenți ai unității de învățământ au ținut să transmită câteva gânduri legate de anii când mergeau la școala din sat. Inginerul dr. Nicolae Tutoș, absolvent al școlii, stabilit în Statele Unite ale Americii, a comunicat prin intermediul surorii sale un mesaj emoționant: „Sunt 68 de ani de când am început școala în sat, aproape 60 de ani de când am plecat la facultate și 33 de când am plecat din țară, dar continui să-mi amintesc cu respect de locul în care m-am născut și de profesorii care m-au educat. Satul nostru, deși foarte mic, a educat elevi care au ajuns intelectuali de excepție. Menționez pe Maricel Uluitu, doctor docent în științe medicale, membru titular al Academiei de Åžtiințe Medicale din România, și pe Gheorghe Moldoveanu, profesor universitar, doctor în Filologie”. Inginerul Tutoș a ținut să premieze câțiva elevi cu rezultate bune la învățătură.
A urmat o reprezentație ai elevilor școlii, care sub îndrumarea instructorului Remus Bută au prezentat o serie de dansuri populare ce au încântat audiența. Evenimentul s-a încheiat cu mini recitalul Grupului Vocal „Accord” al Asociației pentru promovarea Culturii și Mediului „Accord” din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?