Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

S-a început urmărirea penală în dosarul „dispariției banilor” de la Poliția Locală Focșani


    Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Vrancea fac verificări în cazul plângerii, formulate inițial la DNA, de mai mulți angajați ai Poliției Locale Focșani. Aceștia au susținut, în plângere, că au strâns o sumă de bani pentru a plăti câteva procese, bani care ar fi fost cheltuiți în alte scopuri. Într-un răspuns primit de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea se arată că „în cauză s-a început urmărirea penală în rem (față de faptă-n.r.) pentru infracțiunea de înșelăciune”.
    Conform aceluiași document, „la data de 11.02.2015, DNA-Serviciul Teritorial Galați a înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea plângerea formulată de mai mulți angajați ai Poliției Locale Focșani, pentru a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, față de persoane din conducerea acestei instituții, respectiv director executiv Gheorghe Ion, șef serviciu circulație Agache Tatian și sef serviciu resurse umane, Deșliu Nina. S-a reclamat că timp de 10 luni, în perioada iunie 2013-martie 2014, angajații au primit lunar, cu titlu de «drepturi speciale», suma de 73 lei peste salariul de încadrare, în raport de vechime, funcție și grad. Sumele respective au fost atribuite în urma unui proces de mediere între conducerea instituției, reprezentată de director Gheorghe Ion, și împuternicitul salariaților, Agache Tatian, șef serviciu circulație. Pentru încheierea acestui acord colectiv, salariații instituției au dat suma de 320 lei, în trei tranșe, șefului serviciului resurse umane, Deșliu Nina, la inițiativa acesteia, în vederea plății unui avocat, unui mediator și a unor taxe legale. Urmare a sistării alocării acestor «drepturi speciale», potrivit dispoziției Curții de Conturi, petenții au solicitat explicații lui Deșliu Nina, precum și conducerii poliției locale a municipiului Focșani. Întrucât nu au fost mulțumiți de motivațiile celor în cauză, petenții au formulat plângere penală, prin care au solicitat verificarea modului cum au fost cheltuite respectivele sume de bani. Plângerea a fost înregistrată sub număr unic, fiind înaintată la 11.02.2015, Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea, aflându-se în lucru la Serviciul de Investigare a Fraudelor. În cauză s-a început urmărirea penală in rem pentru infracțiunea de înșelăciune prevăzută de art.244 alin. 1 C. penal”, se arată în răspunsul primit de la parchet.
    Reamintim că mai mulți angajați ai Poliției Locale au făcut o plângere la DNA, prin intermediul căreia au reclamat că li s-ar fi cerut bani pentru un proces, dar suma strânsă ar fi fost folosită în alte scopuri. Åžeful Poliției Locale, ing. Ion Gheorghe, ne-a spus că sunt opt angajați nemulțumiți, care o suspectează pe șefa Biroului Resurse Umane și Contabilitate, Nina Deșliu, că ar fi folosit banii lor în alte scopuri decât cele pentru care au fost dați. Angajata a fost chemată la DNA Galați și audiată. Ea ne-a declarat că există documente pentru tot ceea ce s-a făcut, documente pe care le-a pus la dispoziția anchetatorilor. 
Audiat de procurorii DNA a fost și șeful Poliției Locale, Ion Gheorghe. Acesta ne-a declarat că tot scandalul s-a iscat de la niște drepturi pierdute ca urmare a unui control al Curții de Conturi, afirmații susținute și de contabilă. Pentru procese, trei la număr, s-au strâns câte 500 lei de angajat, bani care au ajuns la mediator și avocat, după cum susținea contabila. Atât contabila, cât și șeful Poliției Locale au susținut că reclamația este nefondată și că, la mijloc, ar fi vorba despre „interese personale și răzbunări”.
    Articolul integral cu privire la acest scandal poate fi citit accesând link-ul: http://www.monitorulvn.ro/articole/exclusiv-politia-locala-focsani-sta-pe-un-butoi-de-pulbere-cazul-a-ajuns-in-atentia-dna_2_174174.html

Articolul precedent
Articolul următor

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?