Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

ŞOC pentru medicii din Adjud! O tânără a ajuns la Urgenţe cu nou-născutul legat încă de ea cu cordonul ombilical


Caz incredibil în Adjud. O tânără de 27 de ani s-a prezentat miercuri noapte la Camera de Primire Urgențe a Spitalului Municipal Adjud cu un bebeluș în brațe, după ce îl născuse într-o scară de bloc. Cadrele medicale au rămas șocate când au văzut-o, mai ales că bebelușul încă avea cordonul ombilical legat de tânăra mamă. Imediat, cadrele medicale au intervenit și atât viața mamei, cât și a nou născutului au fost salvate. „La ora 23.10, Loredana C. s-a prezentat la Camera de Gardă, unde medicii au diagnosticat-o cu lehuzie imediată, placentă nedezlipită cu cordon ombilical cu nou născutul în brațe, ea fiind la al doilea copil. După cum ne-a spus tânăra, ea ar fi născut într-o scară de bloc. S-au făcut manevrele de dezlipire a placentei, de tăierere a cordonului ombilical,  de ligaturare a cordonului, apoi au fost dezobstrucționate căile respiratorii, iar nou născutul a început să plângă. La scurt timp, au fost solicitate două ambulanțe, una pentru mămică și una pentru nou născut, care au fost transferați la Spitalul Județean din Focșani. Cei doi au avut mare noroc, pentru că mama putea face o hemoragie puternică, iar copilul să contacteze diferiți microbi din spațiul unde a fost adus pe lume. Cei doi au plecat de la Spitalul Adjud, stabilizați”, ne-a declarat medicul Daniela Bunea, directorul medical al Spitalului Adjud.
    Băiețelul, care cântărește doar 1, 6 kilograme, a fost născut prematur, la aproximativ 6-7 luni. În prezent, copilul este sub supravegherea medicilor neonatologi. „Băiețelul cântărește 1, 6 kilograme și este bine, la incubator. Nu pune probleme, așa că va fi ținut aici, în spital, până când va lua în greutate. Mămica este și ea bine, în afara oricărui pericol, dar este foarte slăbită. Vor mai rămâne internați”, ne-au spus medicii de la secția Neonatologie.
    Acesta nu este un caz singular. În ultimii ani, mai multe femei au ajuns la spital cu bebelușii, după ce i-au născut în curte, în casă sau în ambulanță.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?