Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Proprietățile fructului de camu-camu


Un studiu realizat de institutul de cercetări INPA din Brazilia pune în evidență rolul fructului de camu-camu în reducerea grăsimilor și zahărului din sânge în cazul adulților sănătoși, au informat recent surse oficiale, potrivit cotidianului spaniol La Vanguardia. 
Rezultatele dovedesc potențialul benefic al vitaminei C și, în special, al camu-camu în ceea ce privește sănătatea, pentru că acest fruct s-a dovedit mai eficient în reducerea nivelurilor de lipoproteine decât acidul ascorbic sintetic, afirmă cercetătorul Francisca Souza, într-un comunicat al INPA (Instituto Nacional de Pesquisas da Amazônia). Studiul a fost realizat cu două grupuri de control. Unul dintre ele a primit camu-camu sub formă de pulbere, iar celălalt a primit vitamina C sintetică.
Persoanele din primul grup au înregistrat o creștere evidentă a valorilor serice ale acidului ascorbic și o reducere semnificativă a valorilor glicemiei. În cazul celor din al doilea grup, s-a produs doar o slabă scădere a acestor din urmă valori. Potrivit responsabililor studiului, care cercetează de mai bine de zece ani proprietățile camu-camu, vitamina C conține un procentaj mare de antocianină, substanță care acționează ca antioxidant și previne boli cardiovasculare și unele tipuri de cancer.
Camu-camu se folosește deja, pe plan mondial, ca adjuvant în tratarea depresiei și întărirea sistemului imunitar.

ÎNAINTE DE A PUNE ÎN APLICARE SFATURILE NOASTRE, CONSULTAÅ¢I MEDICUL 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?