Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Aparat de aer condiționat cuprins de flăcări


Un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului Focșani a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la un apartament, situat pe strada Gheorghe Asachi din municipiu, în după-amiaza zilei de marți, în jurul orei 16.30. În momentul sosirii forțelor de intervenție la fața locului, s-a constatat că incendiul se manifesta, cu degajări de fum, la nivelul unui aparat de aer condiționat. „Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar evenimentul a fost lichidat în limitele găsite. În urma acestuia a ars aparatul de aer condiționat, s-au afumat pereții locuinței și s-au degradat tâmplăria din PVC, un televizor, un sistem audio și perdelele lamelare. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unui foc deschis în spații închise”, se arată într-o informare a ISU Vrancea.
    Alte două solicitări, pentru stingerea unor incendii produse în gospodăriile unor cetățeni din județul Bacău, au primit, în cursul aceleiași zile, pompierii militari din cadrul Secției Adjud. Astfel, în jurul orei 15.00, un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă de la Secția de Pompieri Adjud a intervenit, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Sascut, la stingerea unui incendiu izbucnit la proprietatea lui A. B.. Cel mai probabil, din cauza unui foc deschis în spații deschise a ars o șură de coceni (cca. 700 kg) și aproximativ 5 ml gard construit din lemn. Incendiul s-a propagat și la proprietatea lui I. P., unde a ars o fânărie construită din lemn cu învelitoare din azbociment, pe o suprafață de cca. 30 mp, aproximativ 750 kg furaje și 2 ml gard din lemn.
    În seara aceleiași zile, în jurul orei 21.20, două echipaje cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul subunității de pompieri de la Adjud au intervenit pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la gospodăria lui A. B. din satul Cucova, comuna Valea Seacă. „În urma acestuia au ars un adăpost de animale construit din lemn și paiantă cu învelitoare din plăci de azbociment pe o suprafață de 40 mp, două butoaie cu vin, o cadă din lemn și cereale (cca. 500 kg grâu și 400 kg porumb boabe). În urma verificărilor efectuate, se pare că evenimentul a fost provocat în urma folosirii intenționate a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, mai precizează reprezentanții ISU.
    Și paramedicii de pe echipajele SMURD au avut 21 de intervenții. Printre cele mai frecvente motive pentru care au fost solicitate echipajele SMURD se regăsesc problemele respiratorii, cardiace și diferite traumatisme. Paramedicii din cadrul ISU Vrancea au intervenit atât în municipiile Adjud și Focșani, cât și în comunele Homocea, Năruja, Popești, Păunești, Răcoasa, Tănăsoaia, Vânători și Vidra, acționând pentru acordarea primului ajutor calificat și transportul pacienților la spital, unde au fost preluați de medicii de gardă din cadrul structurilor de primire urgențe ale spitalelor din Adjud, Focșani, Panciu și Vidra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?