Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Escroci cu tupeu! Vrânceancă înșelată de o noră falsă, pusă să dea și declarație


O femeie de 67 de ani, din localitatea Vidra, a fost înșelată prin metoda „Accidentul”, fiind păgubită de suma de 7.000 de lei. Joi, în jurul orei 17.00, aceasta  a fost sunată de o femeie, care s-a dat drept nora sa. Escroaca a susținut că, împreună cu soțul său, respectiv fiul femeii înșelate, a fost implicată într-un accident, în urma căruia o persoană a fost grav rănită. Falsa noră i-a spus bătrânei că ar avea nevoie de 20.000 de lei pentru costurile operației de care persoana rănită ar avea nevoie.
Speriată, bătrâna nu s-a mai gândit la consecințe, așa că i-a promis femeii de la celălalt capăt al telefonului că îi va da toți banii pe care îi are în casă, respectiv 7.000 de lei. În discuție a mai intrat și un bărbat, care s-a recomandat a fi procuror, acesta  asigurând-o pe bătrână că va trimite un coleg de la municipiu care să preia banii, numai că trebuie să dea și o declarație.
La mai puțin de o oră de la apelul telefonic, falsul procuror s-a întâlnit cu bătrâna în vecinătatea Oficiului Poștal din Vidra, iar după ce a intrat în posesia banilor și a declarației, bărbatul s-a urcat la volanul mașinii cu care a venit și a plecat spre Focșani. Abia în acel moment femeia și-a dat seama că a fost păcălită și a mers la postul de poliție din localitate pentru a depune plângere. „La data de 7 iulie a.c., ora 18.50, polițiștii din Vidra au fost sesizați de o femeie de 67 ani, din localitate, despre faptul că în jurul orei 17.00 ar fi fost contactată telefonic de o persoană de sex feminin care a susținut că este nora sa și că împreună cu soțul ar fi fost implicați într-un accident, în urma căruia o femeie a fost grav rănită, necesitând o intervenție chirurgicală care costă aproximativ 20.000 lei. Ulterior, în discuție a intervenit un bărbat care s-a recomandat a fi procuror, acesta solicitând femeii o sumă de bani pentru a acoperi costurile intervenției chirurgicale. Femeia a fost de acord să achite suma de 7.000 lei, bani pe care îi avea în locuință, urmând ca diferența să o remită în termen de 10 zile. Cei doi i-au comunicat că vor trimite un «procuror din municipiul» Focșani pentru a ridica suma de bani, totodată dictându-i acesteia o declarație pe care să o transcrie și să o înainteze odată cu banii. La ora 17.45, femeia s-a întâlnit pe strada din fața Oficiului Poștal Vidra cu un tânăr, căruia i-a înmânat plicul cu bani și declarația ce i-a fost dictată, după care acesta s-a urcat la volanul unui autoturism, plecând către Focșani. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, iar cercetările continuă în vederea identificării autorilor și luarea măsurilor legale”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea. 

NU cădeți pradă emoțiilor!

Oamenii legii le reamintesc cetățenilor că trebuie să fie atenți în astfel de situații. De asemenea, trebuie să țină cont de anumite reguli. Astfel, polițiștii vă recomandă să verificați dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereți date despre unitatea medicală, de poliție sau parchet unde s-ar afla aceasta și sunați pentru confirmare). În astfel de situații, reprezentanții Poliției sau Parchetului nu rețin telefoanele mobile ale părților implicate în accidente rutiere.
    Dacă sunteți contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate și nu ați putut verifica veridicitatea informațiilor, solicitați-i acestuia o întâlnire directă și anunțați Poliția la numărul de urgență 112 pentru a vă acorda sprijin. Fiți atenți la persoanele cu care intrați în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră și să afle detalii despre familie sau vecini.
    Totodată, nu primiți în locuință persoane care pretind că sunt de la diverse societăți comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce ați verificat actul de identitate și legitimația de serviciu. Nu le furnizați acestora informații despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?