Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

AVOCAT din Baroul Vrancea, AMENDAT pentru atitudine necuviincioasă


Un avocat din cadrul Baroului Vrancea a fost amendat ieri, cu 500 lei, pentru atitudinea necuviincioasă pe care a avut-o în sala de judecată față de judecător și față de procurorul de ședință.
    Avocatul îl reprezintă pe unul dintre inculpații din dosarul deturnării de fonduri de la Primăria Mera, dosar ce a avut ieri, un nou termen. Potrivit unor persoane care se aflau în sala de judecată, avocatul s-a purtat necorespunzător cu procurorul și judecătorul și, deși i s-a atras atenția de mai multe ori cu privire la atitudinea necorespunzătoare, avocatul nu s-a potolit, motiv pentru care judecătorul a luat măsura sancționării acestuia cu 500 lei. Potrivit unor surse oficiale, niciodată, niciunul dintre avocații din dosar, și sunt mulți, nu s-a purtat vreodată așa în fața instanței de judecată, inclusiv colegii avocatului considerând că atitudinea acestuia a fost una total nepotrivită.
    Nu este prima dată când avocatul s-a „aprins”. La un alt termen, din septembrie anul trecut, între avocat și unul dintre inculpații din dosar a avut loc un schimb de replici. Au început în sala de judecată și au continuat pe holul instanței, unde s-au folosit apelative de genul „hoț”, „borfaș” sau „turnător”.
     În fața magistraților, în calitate de inculpați în dosarul deturnării de fonduri de la Primăria Mera, au ajuns majoritatea funcționarilor din primărie, în frunte cu primarul Ion Sticlaru. Este vorba de secretarul comunei Mărioara Åžerban, contabilii Maria Neagu și Ionel Chipăilă, Ion Ionașc – funcționar pe linie de achiziții publice, Iulian Cristian, Valeriu Iacob și Zanfir Macovei – administratori de societăți. Cap de listă în dosar este Aurel Trifan, viceprimarul comunei, acuzat de deturnare de fonduri. La termenul de ieri, cauza a fost amânată pentru data de 1 aprilie, pentru completarea raportului de expertiză contabilă.
     

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?