Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: „Dragobete, Dragobete, fură inima la fete”


Căminul Cultural „Alexandru Dobrescu” din Dumitrești a organizat și găzduit cea de-a treia ediție a sărbătorii dragostei la români „Dragobete, Dragobete, fură inima la fete”. Manifestarea a strâns laolaltă tineri, liceeni, dar și elevi mai mici, care au dorit să sărbătorească iubirea în stil românesc.
Dumitreștenii s-au distrat pe muzică populară cu hore și sârbe, dar și valsuri celebre. „Este o tradiție din moși strămoși și este sărbătoarea îndrăgostiților la români. Noi sărbătorim Dragobetele și nu sărbători împrumutate. Tinerii au dansat mai mult pe muzică populară, deoarece asta știm cel mai bine să facem. Au venit tineri și mai mici și mai mari, păcat că ploaia ne-a cam stricat un pic din planuri. Dacă nu ploua, cu siguranță erau mult mai mulți tineri. Am avut niște sponsori de bună credință și aici îi enumăr pe domnul inginer Arnăutoiu George, Auraș Drăguș, Emil Lazăr, Dănuț Liscănoiu, Petrică Dogaru și Dănuț Trandafir”, a spus Monica Calițeanu, directoarea Căminului Cultural Dumitrești.
Cătălin Vlăsceanu și Diana Chiriac au dansat un frumos vals, iar alți doi tineri, pasionați de muzica populară, au interpretat mai multe cântece. De apreciat este faptul că Stelică Stănilă, cunoscut sub numele de Stelică de la Vrancea, a venit din satul Tinoasa, de la 12 kilometri distanță, prin ploaie, pentru a le cânta participanților. Camelia Lăzăroiu, care activează în cadrul Căminului Cultural Dumitrești și are deja în palmares premii importante la concursuri de muzică populară din județ și din țară, a reușit să-i impresioneze pe cei prezenți. Cei mai simpatici dintre participanți au fost Andrei Roșca și Elena Corcodoaie, elevi în clasa a VII-a la Liceul Dumitrești.
La final, fiecare participant a primit câte un semn al dragostei pe care să-l ducă acasă și de care să-și amintească pentru totdeauna. „Ne-am mobilizat și le-am oferit o mică atenție tinerilor, care să simbolizeze sărbătoarea Dragobetelui. O figurină din marmură, doi porumbei cu o inimioară sau o prințesă, ceva care să simbolizeze dragostea și să le amintească de acest moment. Le-am mai oferit și câte o felicitare ca să nu uite că au fost la sărbătoarea Dragobetelui. Noi colaborăm foarte bine cu Liceul Dumitrești și găsim tot timpul înțelegere la conducerea unității de învățământ. De asemenea, un sprijin foarte bun îl avem și din partea primăriei”, a încheiat Monica Calițeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?